Следвайте Гласове в ТелеграмНай-прочутият италиански оперен театър Ла Скала в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНай-прочутият италиански оперен театър Ла Скала в
Коментари Харесай

Ла Скала откри сезона си с руска опера, въпреки украинските протести

Следвайте " Гласове " в Телеграм
Най-прочутият италиански оперен спектакъл " Ла Скала " в Милано откри сезона си с зрелище на съветската опера " Борис Годунов ", съобщи АНСА. Група от към 30 украинци пък се беше събрала в региона на театъра, с цел да стачкува против войната на Русия в Украйна и отричането от съветския президент Владимир Путин на украинската просвета.

На събитието участваха президентът на Италия Серджо Матарела, министър председателят Джорджа Мелони и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. При идването си в театъра Мелони съобщи, че за първи път участва на разкриване на сезона в " Ла Скала " и дефинира това като хубаво ново преживяване.
Преди началото на постановката, при появяването на Матарела в ложата за ВИП гостите, публиката приветства бурно няколко минути.
Група от към 30 украинци пък се беше събрала в региона на театъра, с цел да стачкува против войната на Русия в Украйна и отричането от съветския президент Владимир Путин на украинската просвета.

Протестиращите обаче бяха държани от органите на реда надалеч от площада пред операта, където прекосяваха гостите за премиерата.
В навечерието на премиерата украински дипломати в Италия приканиха да не се открива сезонът тъкмо с съветска опера. Но италианският заместник-министър на културата Виторио Сгарби дефинира украинските претенции като глупави и акцентира, че политиката не би трябвало да надвива над културата. Управата на " Ла Скала " пък посочи поддръжката си за Украйна, включително и посредством благотворителен концерт, на който са били събрани 400 000 евро. 
Рано сутринта през днешния ден пък екоактивисти хвърлиха багра по входа на оперния спектакъл, само че бяха задържани. Те желаеха да привлекат вниманието върху настояванията си за повече държавни дейности в битката с климатичните промени.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
07 Дек 202237705 Дек 202218030 Ное 202256028 Ное 202256023 Ное 2022127921 Ное 20223060КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022120219 Ное 2022125505 Дек 202291624 Sep 20223253
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР