Следвайте Гласове в .Русия съобщи, че украински сили са се

...
Следвайте Гласове в .Русия съобщи, че украински сили са се
Коментари Харесай

Русия : Отблъснахме украински опит за превземане на Запорожката АЕЦ

Следвайте " Гласове " в.
Русия заяви, че украински сили са се пробвали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, само че техният опит е бил отхвърлен след няколкочасово сражение, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната организация РИА Новости. Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на информацията от самостоятелни източници.

" След обстрел на града беше изработен опит за десант, в това число опит за завладяване на Запорожката АЕЦ. Сражението продължи няколко часа, минимум три, до три и половина часа ", съобщи ръководителят на назначената от Русия локална администрация Владимир Рогов. Той добави, че офанзивата е била " отблъсната " и в нея са взели участие не по-малко от 30 украински катера (Запорожката АЕЦ е на крайбрежията на Каховското водохранилище на р. Днепър, бел. ред). Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на информацията от самостоятелни източници.
Назначената от Русия локална администрация в град Енергодар заяви, че по постройката на администрацията и по градската инфраструктура са били нанесени удари с американска реактивна система за залпов огън " Хаймарс ", съобщи ТАСС. Били са развалени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за потърпевши.
Рогов също по този начин съобщи, че в региона на бойните дейности в Запорожка област се борят към 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло сега на страната на украинските въоръжени сили се борят наемници от 34 страни.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР