Следвайте Гласове в Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп

...
Следвайте Гласове в Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп
Коментари Харесай

Борел призна, че НАТО може да не е спазила някои от обещанията си към Русия

Следвайте " Гласове " в
Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел призна, че НАТО може би не е съумяла да извърши някои обещания, дадени на Русия. Той заяви това по време на тирада във фондация " Чарлз Антверпен " в Мадрид.

Според Борел доста хора, в това число и негови другари, оправдават дейностите на Русия в Украйна точно тъй като Северноатлантическият алианс не е спазил обещанията си.
" Възможно е. Това е история ", съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз.
Той добави, че " към момента не е ясно какъв брой дълго може да продължи единството на Европейски Съюз във връзка с антируските наказания ".

Онзи ден Борел съобщи, че просперитетът на Европейски Съюз се е основавал на евтината сила от Русия, а в този момент тя би трябвало да бъде открита в Европа. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова му подсети, че Брюксел е постигнал това " със личните си ръце ", като е " основал " рецесията към Украйна.
Борел упрекна дипломатите на Европейски Съюз, че са мудни и неефективни
Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел упрекна своите топ дипломати, че са мудни, неефективни и покровителствени към страните, в които работят, като ги порица и за това, че не са съумели да плануват нахлуването на Русия в Украйна, написа в. " Гардиън ".
" Това не е моментът, в който ще изпратим цветя на всички вас, казвайки, че сте прелестни, работите доста добре и ние сме доста щастливи ", съобщи Жозеп Борел пред посланиците, които работят в службата за външна активност на Европейски Съюз.
Борел, който е и някогашен външен министър на Испания и има репутацията на непосредствен човек, изрази страдание, че световната дипломатическа мрежа на Европейски Съюз е по-малко информативна от четенето на вестници. " Понякога знаех повече за това какво се случва някъде, като четях вестниците, в сравнение с като четях вашите отчети ", съобщи той, представен от " Гардиън ".
" Аз би трябвало да съм най-добре осведоменият човек в света ", оплака се Борел, като инструктира дипломатите да реагират по-активно на разрастващите се рецесии. " Дръжте се по този начин, както бихте се държали, в случай че сте посолство: изпратете депеша, известие, мейл - бързо. Бързо, апелирам, реагирайте. "
Според Борел Европейски Съюз не е съумял да планува, че Русия ще нападне Украйна, което го е оставило да разчита на предизвестията от Съединени американски щати, по-специално на телефонното позвъняване от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън два дни преди нашествието. " Трябва да призная, че тук, в Брюксел, американците ни споделяха " те ще атакуван, те ще атакуван ", а ние много насилствено вярвахме в това. "
Докато аудиторията му седеше в безмълвие, Борел разкритикува дипломатите, че им липсва емпатия и се отнасят покровителствено към сътрудниците си в приемащите ги страни. " Мислим си, че знаем по-добре какво е в полза на другите хора. Подценяваме ролята на страстите и идентичността. "
Човек от залата сподели, че някои са се обидили, до момента в който други са го намерили за подходящо, добавяйки: " Мисля, че като цяло се одобри добре, тъй като той говореше всъщност ", написа " Гардиън ".
Коментарите идват на фона на възходящата угриженост измежду висшите чиновници на Европейски Съюз, че стремежът на Европейски Съюз да търси други възможности на съветския газ е отчуждил африканските страни, като е повишил цените.
Повтаряйки една дълготрайна угриженост, Борел съобщи, че Европейски Съюз губи " борбата на разказите " от Русия и Китай, които употребяват ферми за тролове, с цел да популяризират посланията си по света. " Това е борба, която не печелим, тъй като не се борим задоволително ", сподели той и разкритикува дипломатите на Европейски Съюз, че не ретуитват изявленията в блога му или туитовете му. " Все още съм сюрпризиран, че в някои делегации сякаш не обръщат задоволително внимание на нашата връзка и не туитват и не ретуитват посланията, които предаваме от центъра. Трябва да сте мрежа, която повтаря, предава, акцентира ".
Борел, който един път разказа месечните срещи на външните министри на Европейски Съюз като " по-скоро котловина на сълзите, в сравнение с център за взимане на решения ", в никакъв случай не се е въздържал от рецензии към това, което счита за дефекти на външната политика на Европейски Съюз, само че въпреки всичко е извънредно върховен европейски чиновник да насочва толкоз безпристрастни рецензии към личните си чиновници, написа още " Гардиън ".
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР