Следвайте Гласове в Политологът Огнян Минчев във Фейсбук:Някой си Евгени

...
Следвайте Гласове в Политологът Огнян Минчев във Фейсбук:Някой си Евгени
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Някой да затвори нахалните усти на умнокрасивите лекета

Следвайте " Гласове " в
Политологът Огнян Минчев във Facebook:

Някой си Евгени Кънев наказа " българската клептокрация ", която желала ", посредством своите социолози и политолози от достоверните евроатлантически партии да се заловен на хорото. Защото техните гласоподаватели желали държавно управление ". 

Доколкото през последните дни мнозина български социолози и политолози изрекоха аргументирани отзиви за нуждата да се сътвори обикновено функциониращо държавно управление, за предпочитане от партиите, заемащи евроатлантически позиции, явно е, че всички те евентуално влизат в листата на този някой си Кънев като " социолози и политолози на клептокрацията ". 

Може би си коства да се спомене, че част от тези хора постоянно са били последователи и деятели на демократичната общественост - в случай че по този начин назовем днешните публични и политически групи, произлезли от Съюз на демократичните сили от 90-те години. 

Други измежду тях нямат отчетлива политическа принадлежност, може би тъй като експертната позиция и партийният активизъм не постоянно са съвместими. 

Но това в действителност няма значение - всички тези хора през днешния ден са част от " клептокрацията ", разбирай ГЕРБ, несъмнено - Движение за права и свободи и кой знае още кой (трябва да питате изходилия се по въпроса Кънев "...). 

Струва ми се необходимо някой да направи нещо задоволително безапелационно с цел да затвори малко устите на умнокрасивите лекета, повярвали си, че някой ги е назначил по право за arbiter eleganterium на българската народна власт, на българския публичен живот и на българската европейска принадлежност. 

В българския обществен живот имаме възходящ проблем с две групи говорещи хора. Първата - групата на платените или полагащи непринуден труд " националисти " -русофили, за които всеки българин, настояващ за самостоятелност от Москва и за преустановяване на унизителния колониален статут на България към Кремъл е " соросоид ", " джендър ", " прислужник на Америка " и така нататък Тази група има огледален отрицателен облик в лицето на арогантния и нарцистичен умнокрасивитет, чиито искания да бъде " европейското лице " на България улесняват евразийските кресльовци да настояват, че " тези, които са със Запада са ето такива ". Не, не са ето такива. 

В България към момента живеят и работят значителен брой естествени и професионално виновни хора, които се стремят да правят своята работа като откриватели или деятели на българския политически живот. 

Мнозина от тях преподават в университетите, списват вестниците и дават лицето на медиите, причисляват се - намерено към разнообразни политически партии и се пробват да придадат към тях цената на своите знания и на своя опит. 

Те работят обикновено, макар опитите на кресльовци от разнообразни бои да ги " намацат " със своите скандални избрания. Тук " клептокрация " надалеч не е най-отвратителното измежду тях. Само че тези наши сътрудници не са длъжни безпределно да търпят сходно безсрамие. 

В качеството си на човек, който е дал - и дава до през днешния ден своя непретенциозен принос за основаването и развиването на демократичната общественост, изисквам нейните политически и цивилен водачи да вземат отношение към нахалството на тези свои последователи, които по байганьовски, само че с елитарни " западни " искания цапат позициите и работата на другите.
Откъде накъде някой си Кънев ще квалифицира хора като Деян Кюранов или Едвин Сугарев (само две знакови имена на хора, безусловно тези дни излезли с изявления, които може и да не се харесват на части от претенциозната умнокрасива менажерия) с оценки като последна инстанция? 

Нещо повече - фактът, че някой си, който и да е той, принадлежащ към " прогресивните сили " и облечен целия в " бяло ", използва политическата си принадлежност като инструмент за унижение на другите е надълбоко антидемократичен и по байганьовски недодялан. 

Бих посъветвал този вид келеши да погледнат с какъв брой гласове разполагат на тези и на предходните избори. С едно допълнение - тези гласове най-вероятно включват мнозина от гласовете на " социолозите и политолозите, обслужващи клептокрацията ", които по принцип гласоподават за прогресистки обединения.
Затова - затворете си малко нахалните усти!

И не забравяйте - предходни генерации умнокрасиви кресльовци на няколко пъти провалиха българската демократична общественост и попречиха на сполучливото реформиране на България. Не сте новатори - вървите по утъпкани пътища, които постоянно водят до задънена улица.

 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР