Следвайте Гласове в .От БСП изразиха уважение към професионализма на

...
Следвайте Гласове в .От БСП изразиха уважение към професионализма на
Коментари Харесай

БСП и ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС

Следвайте " Гласове " в.
От Българска социалистическа партия показаха почитание към професионализма на проф. Николай Габровски, само че няма да поддържат ръководено от него държавно управление. Не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат, удостовери Христо Иванов.

Приемете нашите почетения към Вас, като персона и експерт, ние няма да подкрепим държавно управление, ръководено от Вас като претендент за министър-председател - с тези думи водачът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова се обърна към номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Срещата беше в зала " Изток " на Народното събрание.
Корнелия Нинова аргументира отхвърли им да подкрепят  Габровски с това, че той съставлява ГЕРБ-СДС, а позицията им във връзка с партията на Борисов остава непроменена през годините. Има благоприятни условия за втория и третия мандат, България фактически има потребност от непоклатимост и работещ кабинет, посочи Корнелия Нинова.
Николай Габровски, откакто в понеделник получи от президента Румен Радев папката с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, стартира днес поредица от разговори с парламентарните сили. Те ще продължат и през утрешния ден в търсене на опция за поддръжка на кабинет с първия мандат.

 

В тази настройка ние не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по време на срещата на парламентарната група на политическата групировка с кандидата за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.
„ Ако държавно управление бъде излъчено и вашата задача приключи с триумф, ние ще бъдем отворени, въпреки и като съпротива, да работим по съответни тематики по метод, по който и сега работим с политическата партия, която ви е излъчила. Има необятен набор по тематики, по които добре работим и намираме общ език “, означи Христо Иванов. 
Той поздрави проф. Габровски за това, че е управителен от гражданския си дълг „ да помогне на политическата система да преодолее разликите в нея “. 
Иванов добави, че „ Демократична България “ има цялостното схващане и схващане за своята тежест като шеста подред политическа партия в този парламент и акцентира, че днешната среща е начало на вероятен диалог за поддръжка по съответни тематики от изгода за страната. 
„ За страдание ние не намерихме метод да преодолеем раздялите. Трябва да се трансформира тонът. Сигурен съм, че всяка от политическата групировка е направила старания в тази посока, само че те се оказаха незадоволителни. Надявам се да съумеете да измененията това, колкото и да е мъчно “, обърна се Иванов към претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС. 
Иванов съобщи, че от групировката му ще продължат да упорстват за работата в съответни области, свързани с върховенството на закона, сигурността и модернизацията на страната, и бизнес климата. 
Срещите на проф. Николай Габровски днес ще продължат с представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “. Разговорите с останалите парламентарно показани партии ще продължат на 9 декември. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
08 Дек 20225706 Дек 202223905 Дек 2022212604 Дек 202237002 Дек 2022236702 Дек 2022383КоментариЕС не е монархия!08 Дек 2022 14:41ч.
Нямате прието право да се считате за такава. Така че не се вживявайте в мечтани от вас компетенции, които не са ви приети от жителите на членуващите страни. Те не са ви плебеи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022132619 Ное 2022126208 Дек 20227724 Sep 20223257
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР