Следвайте Гласове в .От БСП изразиха уважение към професионализма на

...
Следвайте Гласове в .От БСП изразиха уважение към професионализма на
Коментари Харесай

БСП и ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС

Следвайте " Гласове " в.
От Българска социалистическа партия показаха почитание към професионализма на проф. Николай Габровски, само че няма да поддържат ръководено от него държавно управление. Не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат, удостовери Христо Иванов.

Приемете нашите почетения към Вас, като персона и експерт, ние няма да подкрепим държавно управление, ръководено от Вас като претендент за министър-председател - с тези думи водачът на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова се обърна към номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Срещата беше в зала " Изток " на Народното събрание.
Корнелия Нинова аргументира отхвърли им да подкрепят  Габровски с това, че той съставлява ГЕРБ-СДС, а позицията им във връзка с партията на Борисов остава непроменена през годините. Има благоприятни условия за втория и третия мандат, България фактически има потребност от непоклатимост и работещ кабинет, посочи Корнелия Нинова.
Николай Габровски, откакто в понеделник получи от президента Румен Радев папката с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, стартира днес поредица от разговори с парламентарните сили. Те ще продължат и през утрешния ден в търсене на опция за поддръжка на кабинет с първия мандат.

 

В тази настройка ние не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по време на срещата на парламентарната група на политическата групировка с кандидата за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.
„ Ако държавно управление бъде излъчено и вашата задача приключи с триумф, ние ще бъдем отворени, въпреки и като съпротива, да работим по съответни тематики по метод, по който и сега работим с политическата партия, която ви е излъчила. Има необятен набор по тематики, по които добре работим и намираме общ език “, означи Христо Иванов. 
Той поздрави проф. Габровски за това, че е управителен от гражданския си дълг „ да помогне на политическата система да преодолее разликите в нея “. 
Иванов добави, че „ Демократична България “ има цялостното схващане и схващане за своята тежест като шеста подред политическа партия в този парламент и акцентира, че днешната среща е начало на вероятен диалог за поддръжка по съответни тематики от изгода за страната. 
„ За страдание ние не намерихме метод да преодолеем раздялите. Трябва да се трансформира тонът. Сигурен съм, че всяка от политическата групировка е направила старания в тази посока, само че те се оказаха незадоволителни. Надявам се да съумеете да измененията това, колкото и да е мъчно “, обърна се Иванов към претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС. 
Иванов съобщи, че от групировката му ще продължат да упорстват за работата в съответни области, свързани с върховенството на закона, сигурността и модернизацията на страната, и бизнес климата. 
Срещите на проф. Николай Габровски днес ще продължат с представители на „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “. Разговорите с останалите парламентарно показани партии ще продължат на 9 декември. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
08 Дек 20222208 Дек 20229808 Дек 202231608 Дек 202242308 Дек 202219708 Дек 2022258КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022127519 Ное 2022126005 Дек 202296624 Sep 20223255
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР