Следвайте Гласове в Остриетата на ДБ и БСП Антоанета Цонева

...
Следвайте Гласове в Остриетата на ДБ и БСП Антоанета Цонева
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, Александър Симов и Борислав Сандов не влизат в парламента

Следвайте " Гласове " в
Остриетата на Демократична България и Българска социалистическа партия Антоанета Цонева и Александър Симов не влизат в идващия парламент. От него отпада и някогашния вицепремиер и " зелен " министър Борислав Сандов. Това излиза наяве от разпределението на мандатите по региони. 

Цонева, която е лидер на листата на Демократична България за Пазарджик и на тази за 26 МИР София-област, не влиза в Народното събрание, тъй като Демократична България не съумяха да получат мандат и в двата изборни региона. 
В Пазарджик Цонева разгласи епична борба на Делян Пеевски и мафията. Пеевски бе лидер на листата на Движение за права и свободи.
Антоанета Цонева съумя да събере единствено 2 643 гласа, а за Делян Пеевски гласоподаваха 14 621 души.

От Народното събрание отпада и някогашния министър на екологията и вицепремиер Борислав Сандов. Той беше на удобното второ място в столичния 24 МИР – незабавно след водача на Демократична България Христо Иванов.
„ Зеленият “ съдружен сътрудник обаче е бил изхвърлен от избираемата позиция от четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, които са били преференциално посочени от повече гласоподаватели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, само че той не може да бъде преместен, защото е лидер на листа – т.е. автоматизирано получава и всички преференции на хора, които не са показали нищо.
Острието на Българска социалистическа партия Александър Симов също не съумя да се пребори за депутатско място в Перник, а Българска социалистическа партия загуби депутати от още седем области - Видин, Силистра, Кърджали, Благоевград, Габрово, Смолян, Разград и Търговище. 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР