Следвайте Гласове в Най-скорошният пример за подобна забрана е законодателство

...
Следвайте Гласове в Най-скорошният пример за подобна забрана е законодателство
Коментари Харесай

Броят на забранените книги в американските училища стремглаво расте

Следвайте " Гласове " в
Най-скорошният образец за сходна възбрана е законодателство в щата Мисури, което е засегнало книги за Леонардо да Винчи и Микеланджело, както и илюстровани версии на Библията и на творби на Шекспир.

Броят на неразрешените книги в американските учебни заведения и библиотеки стремително пораства, написа в. " Файненшъл таймс ". В Съединени американски щати тази година очевидно ще бъдат наложени рекорден брой забрани на книги. Културните войни там оказват все по-голям напън върху децата, преподавателите и издателите, отбелязва английското издание.
Наблюдава се нараснала интензивност на родители, лобистки организации и политици, които упражняват въздействието си, с цел да издействат забрани на избрани книги, които съгласно тях са несъответствуващи за по-младите читатели, оповестяват Американската асоциация на библиотеките и ПЕН Америка. Най-скорошният образец за сходна възбрана е законодателство в щата Мисури, което е засегнало книги за Леонардо да Винчи и Микеланджело, както и илюстровани версии на Библията и на творби на Шекспир.
" Ставаме очевидци на голямо нарастване на броя на настояванията за цензуриране на книги. Просто няма край. Очакваме тази година да бъде подложен връх ", съобщи пред " Файненшъл таймс " Дебра Колдуол-Стоун, директорка на Службата за интелектуална независимост към Американската асоциация на библиотеките.   

Забраните постоянно са ориентирани против наличие, за което се твърди, че има полов темперамент. Под ударите на цензурата попадат и мемоарни творби, в които се споделя за конфликта на чернокожи деца с расизма и живота на представители на религиозни малцинства.
Американската асоциация на библиотеките оповестява, че е записала 729 опита за налагане на забрани на близо 1600 творби през предходната година. Тази година опитите са 800 и са ориентирани против 1651 заглавия.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
18 Ное 202225813 Ное 2022135311 Ное 2022203211 Ное 202229609 Ное 202231305 Ное 2022556КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022193119 Ное 202252218 Ное 2022165424 Sep 20222838
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР