Следвайте Гласове в НАТО е изпратил предупредителни ноти до всички

...
Следвайте Гласове в НАТО е изпратил предупредителни ноти до всички
Коментари Харесай

Тревога в НАТО: Руската ядрена подводница Белгород е в Арктика

Следвайте " Гласове " в
НАТО е изпратил предупредителни ноти до всички държави-членки на Алианса във връзка съветската нуклеарна подводница K-329 " Белгород ", за която се открило, че е в придвижване. Подводницата придвижва нуклеарни торпеда " Посейдон "  (известни още под името " Статус-6 " ), известни като " Оръжието на Апокалипсиса ". За това осведоми 20minutos, базирайки се на италианския всекидневник " Ла Република ", предава Новини.бг. 

Новата подводница бе призната на въоръжение през юли и сега се намира във водите на Арктика след течовете по газопровода " Северен поток ". 

Опасенията в НАТО са свързани с вероятно тестване на торпедото " Посейдон ", способно да измине до 10 000 км и да експлодира наоколо до брега, предизвиквайки голямо радиоактивно цунами. 

Американските специалисти са обезпокоени, че Съединени американски щати не могат да защитят от нахлуване на съветското нуклеарно суперторпедо. То надали може да бъде намерено, а даже и да бъде, ще е още по-трудно да бъде спряно. Уязвими са на практика всички градове и военни бази, ситуирани по крайбрежията на Атлантическия и Тихия океан. Тази офанзива незабавно би унищожила по-голямата част от популацията, а вторичните, не по-малко опустошителни последици, са талази цунами и смъртоносно равнище на радиация. 

Американските експерти считат, че " Посейдон " не е предопределен за офанзива, а по-скоро за оръжие, което предизвестява за извънредно отмъщение. Руското суперторпедо се преглежда в йерархията като оръжие за второстепенен удар. Неговата съществена задача е мощно психическо влияние върху евентуалния зложелател, защото при положение на нахлуване против Русия може да последва неукротим нуклеарен апокалипсис с невероятни последици. 

Съединените щати са задействали мрежата си от спътници, с цел да проследят възможния курс на торпедото, само че заради обстоятелството, че е под вода, задачата се усложнява неведнъж, отбелязва още италианското издание. 

Какво съставлява " Посейдон "? 

" Посейдон " (Статус-6) е съветска разработка на многоцелева оръжейна система, предопределена да унищожи военноморските бази, инфраструктурата и стопанската система в крайбрежната зона на евентуален съперник, причинявайки му неприемливи провали чрез основаването на обширни зони на радиоактивно замърсяване, които са несъответствуващи или напряко смъртоносни за каквато и да било военна, жилищна или икономическа активност за дълъг интервал от време. 

" Посейдон " е нуклеарно оръжие на мегаторпедо с далекобойност 10,000 км, скорост от 185 km/h, способно да се придвижва на дълбочина до 1000 метра, и диаметър от 1.6 метра. Водородния гърмеж е с мощ до 100 мегатона. 

Според съветски специалисти по световна сигурност и геостратегия новата съветска оръжейна система ще разреши поддържането на стратегически паритет в света и ще понижи вероятността от нуклеарна война. Официално тя е отговор на американските проекти за създаване на ефикасна ПРО. 

" Посейдон " като оръжейна система се свързва с най-новите разработки на съветски нуклеарни подводници 5-то потомство. Според съветски специалисти, Статус-6 е „ един ход напред “ при положение, че Съединени американски щати съумеят да разработят своя ефикасна и ефикасна ПРО, способна да прихваща и обезврежда съветските междуконтинентални балистични ракети. 

На 1 март 2018 година президентът на Русия Владимир Путин показа плана за стратегически подводен безпилотен уред " Посейдон ". Русия планираше да построи 32 такива устройства, които да бъдат употребявани със особено модифицирани нуклеарни подводници от клас " Антей ".

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР