Следвайте Гласове в .Исканията за оставката ми са от наследниците,

...
Следвайте Гласове в .Исканията за оставката ми са от наследниците,
Коментари Харесай

Иван Гешев: Исканията за оставката ми са от наследниците на номенклатурата, няма да я подам

Следвайте " Гласове " в.
„ Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим “, съобщи в извънредно изявление за bTV основният прокурор Иван Гешев.

„ За мен е загадка по какъв начин почтените жертви на тоталитарния режим изричат поддръжка за дейностите на основния прокурор, а наследниците на комунистическата номенклатура, внуците и синовете им желаят оставката на основния прокурор “, съобщи Гешев.
Той призна, че е допускал неточности през годините, само че като най-съществена уточни това, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната, към по-добро и в посока правдивост. Грешка, която по думите му продължава да прави.
Иван Гешев обаче бе безапелационен, че няма да подаде оставка и попита за аргументи, поради които да го направи.

Войната сред институциите – кой я стартира?
Не става въпрос за война сред институциите, а за война против правосъдната власт и прокуратурата, съобщи Иван Гешев.
„ Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинявания на членове на настоящо държавно управление “, сподели основният прокурор.
По мотив влизането на прокуратурата в президентството и това има ли наказани две години и половина по-късно, Гешев съобщи, че прокуратурата се управлява от закона, а съдът постановява избрани присъди. „ Няма недосегаеми хора и хора, които не следва по отношение на тях да се осъществя наказателна отговорност, в случай че са налице съответните законови учредения. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще съблюдаваме закона. Това е разграничителната линия “, сподели основният прокурор.
По мотив изказванията на Румен Радев, че мафията употребява прокуратурата за политически репресии, Гешев още веднъж съобщи, че няма да взе участие в политически диалози, които нарушават българската Конституция. „ Този въпрос задайте на президента “, добави той.
Делото „ КТБ “ и кой стои зад буквите Директива за птиците?
В изявление за „ Капитал “ основният прокурор споделя, че в делото „ КТБ “ буквите Директива за птиците могат да значат „ държавно дружество “.
„ Директива за птиците може да значи всичко. Тук въпросът е за какво изчезна обществен запас към 7 милиарда и какви са аргументите за това, а не някакви детайлности за да се извлече някаква жълтина. Аз не мога да предсказвам кой е Директива за птиците. Ако вие смятате, че Директива за птиците е Делян Пеевски, аз ще ви отговоря, че по делото са тествани всички заеми, свързани с него и всички свързани компании с него и те са възобновени “, обърна се Иван Гешев към Мария Цънцарова.
На въпрос през кои политици Цветан Василев е упражнявал въздействие основният прокурор не даде съответен отговор. „ Разследвано е безусловно всичко и това ще стане ясно за всеки един публицист, когато влезе и участва на правосъдното съвещание, тъй като делото „ КТБ “ е в правосъдна фаза. Тук въпросът опира отново до правна промяна “, съобщи Гешев, искайки да се приказва за " сериозните неща ", а не за неща, които " наподобяват на клишета ".
По думите му, разполагаме с неспособен инструмент, а точно Наказателен кодекс от времето на Тодор Живков. Той попита за какво българските политици не дават годни принадлежности, питайки за какво в България, с цел да осъдиш някого, трябват „ 100 единици доказателства, а в Германия – единица доказателство “.
Как основният прокурор вижда правосъдната промяна?
Визията на Иван Гешев е за всеобхватна правна промяна, тъй като има проблеми в Министерство на вътрешните работи и в прокуратурата, както и в съда.
„ Има проблеми в законодателството, които не се вземат решение от 30 години. От 1968 година е Наказателният кодекс, когато не е имало частна благосъстоятелност. 44-ото Народно събрание уточни по какъв начин в Наказателен кодекс да са регламентирани избрани текстове, по какъв начин са в Германия, Франция и на други места “, изясни основният прокурор.
Той попита за какво не се вкарват немските модели и самичък отговори, че тъй като най-вероятно някои хора ще влязат в пандиза.
„ Поддържаме тази обстановка 30 години и тогава ми споделиха, че желая присъди без доказателства. Не, аз желая европейски стандарти, с цел да има правдивост. Няма по какъв начин с неспособен инструмент, с морално остарели закони да постигнеш правдивост “, на мнение е Гешев.
Гледайте цялото изявление на Мария Цънцарова с основния прокурор Иван Гешев във видеото.

Източник: бТВ
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР