Следвайте Гласове в Германия не може да се откаже напълно

...
Следвайте Гласове в Германия не може да се откаже напълно
Коментари Харесай

Премиерът на Саксония: Германия не може да се откаже напълно от руския газ

Следвайте " Гласове " в
Германия не може да се откаже изцяло от съветския газ; в случай че има нормализация в Украйна, икономическото съдействие с Русия би трябвало да бъде обновено. Това е мнението, изразено от Михаел Кречмер, министър-председател на провинция Саксония и представител на Християндемократическия съюз, в изявление за медийната група  оповестено в събота.

" Сега виждаме, че не можем да се откажем от съветския газ. Нашите наказания също са причина за този дефицит ", счита той. " Трябва да се опитаме с всички сили да сложим завършек на този спор в Украйна и по-късно още веднъж да стартираме икономическо съдействие с Русия. Оръжията би трябвало да бъдат заглушени. Световната общественост би трябвало да се застъпи за разрешаването на този спор по дипломатически път. Русия и Украйна би трябвало да се върнат на масата за договаряния ", уточни Кречмер.
" Нашата цел би трябвало да бъде да купуваме още веднъж газ от Русия, откакто офанзивата против Украйна завърши. Това няма да е допустимо в актуалната обстановка ", сподели политикът, като уточни високата цена на газа сега. " Не е задоволително единствено да пестим пари и да се надяваме на топла зима ", счита Кречмер.
В момента Германия понижава зависимостта си от съветската сила. Планът е да се откаже от въглищата и петрола в границите на една година, само че най-малко през идната година ще е нужен газ от Русия. Както съобщи министърът на външните работи Аналена Бербок, делът на съветския газ в Германия към този момент е понижен до 6-8%.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР