Следвайки описанията на древния философ Платон за изгубения град, руският

...
Следвайки описанията на древния философ Платон за изгубения град, руският
Коментари Харесай

Сензационно! Радиолюбител откри изгубената Атлантида

Следвайки описанията на античния мъдрец Платон за изгубения град, съветският радиолюбител от Урал Валентин Дегтерев съумял да пресметна координатите на потъналия остров, с помощта на фотосите от сателит. Дегтерев определил, че Атлантида се намира на запад от Херкулесовите стълбове (название, употребявано в античността за обозначение на височините от европейската и африканската страна на входа на Гибралтарския пролив), в предната част на Атласките гори, ситуирани в северозападната част на Африка и разпростряли се от атлантическото крайбрежие на Мароко през Алжир до крайбрежията на Тунис. Дължината на тези хребети е 2092 км.

" Платон не ни е излъгал, Атлантида се е намирала на това място. Координатите са 31.013589,-12.566564 ", — цитират радиолюбителя съветските издания.

Според думите на Дегтерев, потъналият остров се е простирал почти на 40 километра.

Все отново, откривателят признава, че находката му може да се окаже единствено пристанищен град.

Както е известно, множеството от учените считат Атлантида за мит, или фиктивен от Платон, или пък образуван на основата на разказите и спомените за някоя действителна антична злополука.

Атлантида е именит остров, чийто най-ранни упоменавания се наблюдават само до разговорите „ Тимей “ и „ Критий “ на древногръцкия мъдрец Платон. Според казаното от Платон островът липсващ 9 хиляди години преди негово време при огромна злополука. Въпреки детайлностите, които той разказва, не са известни материални потвърждения.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР