Следват кратко завръщане в Локомотив (София), гастрол в кипърския Алки

...
Следват кратко завръщане в Локомотив (София), гастрол в кипърския Алки
Коментари Харесай

БФС поздрави Ясен Петров

Следват малко завръщане в Локомотив (София), гастрол в кипърския Алки (Ларнака) и 11 мача за Славия. През 2000-ата година Петров отпътува за Германия, където облича екипите на Мепен и Тенис Борусия, а последният клуб в дейната му кариера е китайският Ченгду.

За националния тим Ясен Петров дебютира през 1993-а и изиграва три дуела под управлението на именития Димитър Пенев. Треньорската му кариера започва през 2002-а в Локомотив (София). Между 2004-а и 2006-а е отпред на родния Ботев; един сезон прекарва отпред на Черно море, а през 2007-а поема пловдивския Локомотив. За малко е отпред на Нафтекс, преди през 2010-а да бъде назначен в Левски, където записва впечатляващи дуели в европейските клубни шампионати. Между 2013-а и 2019-а управлява сформира в Китай, като най-големите си триумфи реализира с Шъдзяджуан, с който печели историческа промоция, а след това утвърждава в елита на Суперлигата. В началото на 2021 година експертът е назначен за селекционер на мъжкия народен тим на България. Подава оставка след загубата от Грузия при започване на месец юни т.г.

" Българският футболен съюз честити празника на Ясен Петров и му желае здраве, шанс и доста професионални триумфи ", написаха от БФС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР