Следват кандидати от партиите „Справедлива Русия - за истината“ (7,54%)

...
Следват кандидати от партиите „Справедлива Русия - за истината“ (7,54%)
Коментари Харесай

Партията на Путин ”Единна Русия” печели изборите за парламент, комунистите втори

Следват претенденти от партиите „ Справедлива Русия - за истината “ (7,54%) и „ Нови хора “ (5,77%). Останалите политически обединения към този момент не минават бариерата от 5%.

Петър Кирян, началник на лабораторията за обществени проучвания на Института за районни проблеми, съобщи, че през изборите за Държавна Дума през тази година е имало доста повече нарушавания, в сравнение с при гласуването през 2016 година

Според проф. Олег Матвейчик от Държавния финансов университет, опитът да се нарушат изборите за Държавна Дума с хакерски атаки се е провалил.

Още през вчерашния ден секретарят на Единна Русия Андрей Турчак поздрави претендентите от партията и последователите с чистата победа.

През 2021 година изборите за Държавна дума се организираха за първи път в тридневен маратон. 19 септември беше главният ден за гласоподаване, а 17 и 18 септември бяха дни по желание. В седем района на страната можеше да се гласоподава както онлайн, по този начин и в определена изборна секция. Възможността за електронно гласоподаване бе предоставена на жителите на Москва, Мурманск, Курск, Нижни Новгород, Ростов и Ярославска област, както и Севастопол.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР