Следващото поколение Wi-Fi малко по малко идва при нас в

...
Следващото поколение Wi-Fi малко по малко идва при нас в
Коментари Харесай

Wi-Fi скоро ще стане малко по-бърз

Следващото потомство Wi-Fi лека-полека идва при нас в последната година, само че тази седмица разпространяването му ще се забърза доста, написа The Verge.

Wi-Fi Alliance, организацията, която следи въвеждането на Wi-Fi стандартите, публично пуска програмата за сертификация на Wi-Fi 6. Това може да ви звучи малко скучно, само че в действителност значи, че стандартът е подготвен за приложимост.

Wi-Fi 6 включва редица нови технологии, които дружно вършат Wi-Fi по-ефективен. Това е изключително значимо поради нараствания брой устройства с безжична връзка през днешния ден - не е извънредно за едно семейство да има дузина или даже повече джаджи, свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

Именно в такава обстановката ще забележим едно от подобренията в новите джаджи, които работят съгласно стандарта - те ще работят по-бързо в мрежи с доста включени устройства. Теоретичната оптималната скорост също се усилва - от 3,5 Gbps до 9,6 Gbps - само че това няма изключително значение, защото вкъщи скоро няма имате достъп до сходни скорости.

Важното е, че Wi-Fi 6 има редица усъвършенствания, които ще разрешават на обвързваните устройства да работят по-бързо и да доставят повече данни по едно и също време, тъй че скоростта ще се усили вкъщи ви (ако постоянно ползвате доста устройства), както и при обществени мрежи.

Трябва да отбележим, че на пазара към този момент има редица Wi-Fi 6 устройства, въпреки те да не са публично сертифицирани. Както и да посочим, че тазседмичната най-важна вест за Wi-Fi 6 не е формалният старт на сертификацията, а стартирането на новите модели iPhone на пазара. Това бързо ще сложи милиони Wi-Fi 6 устройства в ръцете на хората. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР