Следващото поколение Opel/Vauxhall Corsa ще се произвежда изключително и само

...
Следващото поколение Opel/Vauxhall Corsa ще се произвежда изключително и само
Коментари Харесай

Първият електрически Opel Corsa ще се прави в Сарагоса

Следващото потомство Opel/Vauxhall Corsa ще се създава извънредно и единствено в завода в Сарагоса, Испания от 2019 година, разгласи основният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер

Освен това електрическият вид на бестселъра на марката в дребния авто клас също ще стартира да слиза от индустриалната линия в Сарагоса от 2020 година. По този метод испанският цех ще се трансформира в първата индустриална мощ в състава на Groupe PSA, която ще създава напълно електрически модел на Opel/Vauxhall в Европа.

" Това е значима стъпка напред за завода в Сарагоса и отбелязва началото на нова епоха ", показа основният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер, представен от Ауто Моtor und Sport.

 Opel заплашва да изнесе производството на Corsa от Испания
Opel заплашва да изнесе производството на Corsa от Испания

Заводът в Сарагоса не бил конкурентен с другите

Основна причина за бъдещите вложения в тази индустриална мощ е общественото рамково съглашение, подписано със синдикатите в края на януари. То разрешава на завода да усили доста своята конкурентоспособност, което на собствен ред дава опция за по-нататъшни капиталовложения в производството.

Corsa ще бъде един от четирите електрифицирани модела в продуктовата гама на Opel/Vauxhall до 2020 година Съгласно стратегическия проект за развиване на компанията PACE! до 2024 година всички европейски модели леки коли на Opel/Vauxhall ще разполагат с електрифицирана версия.

Производството на Opel Corsa в завода в Сарагоса стартира през 1982 година и от този момент до момента в него са създадени съвсем тринадесет милиона автомобила, от които повече от 10 милиона екземпляра от бестселъра Corsa.

В момента Groupe PSA създава в испанския цех моделите Opel Mokka X, Opel Crossland X и Citroën C3 Aircross. С тази спомагателна инвестиция на Groupe PSA в Испания компанията удостоверява уговорката си и укрепва водещата си позиция с общ размер на производството в размер на 876 672 автомобила през 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР