Следващото поколение на култовия роудстър SL ще има много общи

...
Следващото поколение на култовия роудстър SL ще има много общи
Коментари Харесай

Mercedes-AMG обещава много по-спортен SL

Следващото потомство на паметния роудстър SL ще има доста общи черти с втората генерация на суперспортния GT, твърди основният изпълнителен шеф на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс в изявление за английското сп. Autocar.

В Щутгарт наподобява са се вслушали в рецензиите, че последните издания на SL са го отдалечили напълно от смисъла на името му "Sportlich-Leicht " ( "Спортен и лек "). Според Мьорс моделът ще продължи да бъде "донякъде крайцер ", само че ще стане доста по-динамичен и чевръст от предшествениците си.

Първите тестови мулета на новия SL ще излязат по пътищата в средата на годината. Според Autocar това значи, че серийната версия ще бъде подготвена през 2021-ва.

За да се втали задоволително, роудстърът ще бъде издигнат на нова платформа, наречена Modular Sports Architecture (MSA), която ще споделя със идващия Mercedes-AMG GT, а твърдият сгъваем покрив ще отстъпи място на текстилен гюрук.

За гамата от мотори е рано да се приказва сигурно, само че съгласно слуховете моделът ще се оборудва с 3.0-литров редови шестак с към 370 и 430 к.с. И двете версии на този мотор ще бъдат снабдени с технологията EQ Boost, която обезпечава спомагателни 22 коня.

Ще има и трансформация с познатия 4.0-литров V8 с два турбокомпресора с над 600 к.с. Говори се, че новият SL ще може да се поръча с двойно предаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР