Следващото лято граничният пункт Калотина ще бъде обновен. Това обяви

...
Следващото лято граничният пункт Калотина ще бъде обновен. Това обяви
Коментари Харесай

Обновяват граничния пункт Калотина

Следващото лято граничният пункт " Калотина " ще бъде освежен. Това разгласи служебният министър Иван Демерджиев.

Сградата на митницата ще бъде преместена, с цел да се понижи хаоса при осъществяване на инспекциите, изясни служебният районен министър Иван Шишков.

Двамата министри ревизираха строителството на автомагистрала " Европа " и реконструкцията на граничния пункт. Очаква се част от автомагистралата да бъде пусната за придвижване до края на годината, само че без положен горен пласт на асфалта.

Все още обаче има законодателни нарушавания, които забавят строителството, изясни районният министър.

" Непосредствено сред пункта и автомагистралата има един сектор от 150 метра, който както нормално е отвън плана. Това, което сега вършим, е да одобрим разширение на платното в тази посока. Има да утвърждаваме един обстоен организационен проект с кмета на Драгоман. Мога да ви уверя, че ще създадем по този начин, че пункта да се свърже с автомагистралата, а не с двулентов път ", съобщи Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване.

" Безпроблемно да действа пункта, паркирането е извънредно значим въпрос - този въпрос не беше организиран. Набелязали сме стъпки за неговото цялостно решение по този начин, че да се намерят паркоместа, с цел да се задоволят потребностите на пункта и да не се стига до камиони по пътното платно ", добави вътрешният министър Иван Демерджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР