Следващото издание на Купата на Азия ще бъде проведено в

...
Следващото издание на Купата на Азия ще бъде проведено в
Коментари Харесай

Обявиха кой ще е домакин на Купата на Азия

Следващото издание на Купата на Азия ще бъде извършено в Катар от 12 януари до 10 февруари следващата година, оповестиха от континенталната футболна конфедерация АФК през днешния ден. 

През 2019 победител бе кандидатурата на Китай, който обаче се отхвърли от домакинство поради Ковид-19 пандемията. Така Катар, който одобри Световното състезание предходната година, получи правото да организира шампионата пред Република Корея и Индонезия.

АФК разгласи също по този начин, че шампионатът ще бъде изместен от средата на 2023 до началото на 2024, с цел да бъдат избегнати най-топлите месеци в Катар. Това се случи и със Световното състезание.

Катар е бил хазаин на Купата на Азия два пъти в историята - през 1988 и 2011. Отборът завоюва шампионата в ОАЕ през 2019.

Континенталният шампионат през 2024 ще бъде извършен на осем стадиона, шест от които бяха употребявани и за Мондиала. Той беше извоюван от Аржентина.

Купата на Азия ще се засече съвсем напълно с Купата на африканските народи, която стартира и приключва с по ден по-късно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР