Следващото европейско първенство ще продължи да се казва Евро 2020,

Следващото европейско първенство ще продължи да се казва Евро 2020, ...

Евро 2020 запазва оригиналното си име за догодина.

Следващото европейско първенство ще продължи да се казва Евро 2020, независимо от отлагането му с една година за 2021, потвърдиха от УЕФА, предава БГНЕС.
След среща на Изпълнителния комитет на Европейската футболна централа във видеоконференция, УЕФА заяви, че запазването на името ще е атестат за трудните времена, през които преминава светът през 2020 година. В добавка, и най-важно, УЕФА вече е произвел огромни количества на брандирани стоки преди турнирът да бъде изместен с година.
„Този избор е в съответствие с отдадеността на УЕФА да направи Евро 2020 устойчив и да не генерира допълнителни количества загуби. Промяна на името на събитието щеше да означава разрушението и репродукцията на подобни предмети“, се казва в изявление на централата.
В безпрецедентен ход, УЕФА миналия месец обяви отлагането на Евро 2020 малко след като футболът в света бе спрян заради глобалната пандемия. Повече от 110 000 са жертвите на вируса в Европа. Турнирът сега ще се проведе между 11 юни и 11 юли следващата година. Той ще включва 24 тима и ще се изиграе в 12 различни града на територията на континента, като полуфиналите и финалът ще са в Лондон.

Източник: actualno.com