Следващият вторник ще стане ясно дали се приема на експертен

...
Следващият вторник ще стане ясно дали се приема на експертен
Коментари Харесай

Предложение на БСП: Пожарната и телефон 112 вън от МВР

Следващият вторник ще стане ясно дали се приема на експертен съвет от четворната коалиция. Пожарникарите в страната са към 9000 души. На този стадий те са известени с писмо, че се разисква активността им да премине към Държавна или Изпълнителна организация. Напрежението в бранша идва от неизвестността дали ще има съкращения, и дали ще продължат да се възползват от същата категория труд и компенсации при овакантяване и пенсия. Според закона на Министерство на вътрешните работи пожарникарите имат право на характерни обществени придобивки.

“Осигуровките, заплащането, здравното обезпечаване, категорията на труд, компенсациите при овакантяване. Ние не знаем, в случай че бъдем извадени от Министерство на вътрешните работи в независима организация, какво ще се случи с тези неща”, изясни Светлин Василев.

В бранша към този момент назрява напрежение, удостоверяват от Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите.

“Някои към този момент стартират да мислят дали да не изоставен, в случай че вероятно ни махнат обезщетенията”, споделя още Василев. На този стадий е ясно едно – новата организация, в случай че бъде основана такава, ще е със личен бюджет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР