Следващият вторник е денят, в който Uber Technologies Inc. може

...
Следващият вторник е денят, в който Uber Technologies Inc. може
Коментари Харесай

Uber може да остане без лиценз на най-важния си европейски пазар до дни

Следващият вторник е денят, в който Uber Technologies Inc. може да остане без лиценз за работа в Лондон, написа Bloomberg. Решението на градските управляващи се чака в понеделник.

Ако Transport for London (TfL) вземе решение против продължение на лиценз, Uber ще би трябвало да напусне най-важния си европейски пазар. В Лондон компанията има към 45 000 автомобила.

През 2017 година TfL раздруса компанията, като реши, че Uber не дава отговор на критериите за лиценз. Оттогава тя загуби и редица каузи във Англия, в това число за правата на водачите.

Сред главните проблеми бяха неналичието на инспекции преди наемане на водачи, като се оказа, че някои от тях са осъждани по съществени закононарушения. Специален програмен продукт, наименуван Greyball, чиято цел бе да попречи на управляващите да заловен водачите, които са нарушили закона, също разгневи TfL.

В идващите месеци Uber вкара някои обилни промени, в това число наложителни 10-часови почивки и здравни осигуровки за водачите.

Според анализатора на Bloomberg Intelligence Айтор Ортиз, TfL най-вероятно ще даде лиценз " за 15 месеца или даже три години " на Uber, с цел да усили конкуренцията измежду услугите за споделено пътешестване в града. В Лондон сега оперират и Ola, ViaVan и Bolt.

През юни 2018 година Uber получи краткотраен лиценз за период от 15 месеца, който изтече през септември. След това компанията получи ново продължение от два месеца, което ще изтече на 25 ноември. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР