Следващият вторник (30 април) правителството ще гласува 7,5 милиона лева

...
Следващият вторник (30 април) правителството ще гласува 7,5 милиона лева
Коментари Харесай

Борисов: Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС

Следващият вторник (30 април) държавното управление ще гласоподава 7,5 милиона лв. държавни средства за новия образователен корпус на УНСС, съобщи БГНЕС.

Днес, министър председателят Борисов дружно с ректора на УНСС проф. Статев и финансовия министър Горанов посетиха строящата се постройка на новия образователен корпус.

" Не може да се дават милиарди за обучение. Не може да го оставим този градеж да стои като " монумент " в този му тип. Ако ги оставя да продължат да спорят финанси – Министерство на регионалното развитие – университет, това ще остане по този начин ", сподели Борисов.

" Не един, не двайсет обекта съм довършвал. Тук учат студенти, младежи, водят се специалности единствено на британски, има задгранични студенти и този спор не ми е прелестен. Вторник ще ни е Министерския съвет – вторник, тия 7 милиона ще ги гласуваме ", сподели Борисов пред медиите.

От своя страна Владислав Горанов още един път съобщи, че остава годна позицията на Министерство на финансите от 2016 година, има обаче финансова промяна.

7,5 млн. лв. е задължението на страната, само че аз имам съмнения, че няма да са задоволителни, съобщи Горанов. Според него не може Икономическият университет да позволява стопански неточности.

" Смислен въпрос е за чия сметка са корекциите. Кой ще защищити българския бюджет ", обърна се Горанов към медиите.

В отговор на въпрос работи ли страната и за какво при всеки неуреден от виновната институция въпрос се прибягва до намесата на премиера, Бойко Борисов съобщи, че страната работи съвършено.

" Надявам се това да не се случва повече, само че сме пред приключен факт. Тук са закопани големи пари, тъй че с въпросите, вие ме поставяте в неловко състояние ", обърна се Борисов към задаващите му въпроси публицисти. " Две години не сме го правили, тъй като две години те (УНСС, МФ и Министерство на регионалното развитие – бел. ред.) се караха ", отвърна Борисов на медиите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР