Следващият суперавтомобил на Rimac може да не се захранва само

...
Следващият суперавтомобил на Rimac може да не се захранва само
Коментари Харесай

Работи се по радикално ново решение за замяна на батерията в EV, включва дори дизелово гориво

Следващият суперавтомобил на Rimac може да не се зарежда единствено от акумулатори, защото компанията изследва приложимостта на р адикална нова технология, която генерира електричество, употребявайки течни горива като дизел.

Говорейки пред Autocar неотдавна, създателят и началник Мате Римац загатна за това по какъв начин могат да наподобяват идващите стъпки за хърватската марка, която напредва с производството на втората си кола, Nevera EV с 1877 к.с.

„ Rimac не е извънредно електрическа [марка] – тя прави каквото е най-вълнуващо сега “, споделя Мате, разкривайки, че се „ работи върху стратегия ”, която ще дефинира дали по този начин наречените нанотръби могат да бъдат ефикасен източник на сила за автомобил.

По създание концепцията е да се пренагреят „ химически разнообразни “ течни горива, с цел да се генерира електричество, което по-късно да се употребява за зареждане на електрически мотор, като по този метод се размени батерията в електрическото задвижване.

Мате Римац цитира полутечен газ, водород и дизел като образци за горива, които могат да се употребяват за зареждане на това устройство . Той разкрива, че неговата компания е идентифицирала стартъп, който опитва с технологията в дребен мащаб. Тестовете им демонстрират, че нанотръбите могат да работят с 80% успеваемост, на този декор междинната стойност за мотор с вътрешно горене е 30%.

Страничните артикули от този развой, сподели Римац, включват CO2 и други газове, само че доста по-малко, в сравнение с се отделят от всеки стандартен ДВГ.

Той има вяра, че програмата има евентуално значими последствия за цялата автомобилна промишленост, само че „ изключително за спортните коли “, което значи, че има обилни икономии на тегло и преимущества при „ пакетирането ”, които могат да бъдат реализирани посредством унищожаване на батерията от задвижването.

Още любопитни вести от автомобилния свят може да намерите на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР