Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Хофенхайм продължава с

...
Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Хофенхайм продължава с
Коментари Харесай

Хофе е неудържим! Пристига в Разград с по-добри показатели от Байерн

Следващият противник на Лудогорец в Лига Европа Хофенхайм продължава с положителното си показване в Бундеслигата и най-малко за няколко часа излезе на върха. Днес отборът от Зинсхайм надделя доста мъчно Шалке 04 с 2:0 у дома и към момента няма проваляне, като има по-добри индикатори от първенеца Байерн (Мюнхен) след еднакъв брой изиграни мачове.

Денис Гайгер откри в 13-ата минута, а след огромна борба и куп пропуски и пред двете порти решаващият втори гол падна в последните секунди на втората част и беше осъществен от Лукас Руп.

Единствената неприятна вест за Хофе е травмата на Надием Амири, който беше сменен още преди почивката. Така младият халф, подреден от “Екип” в Топ 50 на най-силните гении до 21 година, се причислява към Керем Демирбай и Ермин Бичакчич, които също са с контузии. Очаква се повече информация за Амири, с цел да се разбере дали той ще пропусне визитата в Разград в четвъртък.

Двубоят беше забавен поради първия двубой сред младите експерти Юлиан Нагелсман (30 г.) и Доменико Тедеско (32 г.), които бяха измежду отличниците на випуск 2013 година на треньорската школа в Кьолн. Първият излезе краен победител, само че и след известна доза късмет.

Ранният гол даде преимуществото на домакините да играят на контраофанзива, като за тази цел разполагаем имаха възобновения Серж Гнабри. Германският национал обаче сподели, че не е в добра форма.

Die Festung ist uneinnehmbar: Alles zum #HEIMSIEG gegen @s04 https://t.co/fYNpJzkJ7k. #TSGS04 #EinTeamEinWegEinmalig pic.twitter.com/FE7sffJ7Gv
— TSG 1899 Hoffenheim (@achtzehn99) September 23, 2017

Шалке имаше игрово предимство в по-голяма част от мача, като Йевген Коноплянка направи два съществени пропуща тъкмо след антракта. В 49-ата минута той стреля в гредата, а малко по-късно шутира в навън. Греда обаче удари и Марк Ут на другата врата.

Двата отбора се бяха вкопчили крепко до финалните секунди, когато съдиите сгрешиха за това кой би трябвало да извърши тъч към центъра на терена. Вместо да дават тази опция на “миньорите”, както трябваше да бъде съгласно видяното от повторението, те отсъдиха в интерес на Хофе. Последва мълниеносен пас напред и там Руп направи 2:0.

Шалке към този момент има три провали и е с негативна голова разлика.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР