Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Ференцварош постигна четвърта

...
Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Ференцварош постигна четвърта
Коментари Харесай

37-годишен донесе късен успех на Ференцварош преди дуела с Лудогорец

Следващият противник на Лудогорец в Лига Европа Ференцварош реализира четвърта поредна победа в унгарското състезание, откакто се наложи с 1:0 у дома над Кишварда в 7-ия кръг. Единственото попадение беше дело на 37-годишния деец Леандро де Алмейда в четири минути преди края на срещата.

After a tough battle, we secured the three points #fradi #ftc #ferencvaros pic.twitter.com/1XvZJBE1pX
— Ferencvárosi TC (@Fradi_HU) September 29, 2019
С този триумф Ференцварош събра 15 точки, като има отсрочен дуел с Дебрецен. Пред отбора в класирането е МОЛ Види с 18, а Мезьокьовешд Жори също е с 15.

Домакините от Будапеща имаха предимство през по-голямата част от мача, само че трябваше да чакат изстрела на Леандро от 19 метра за успеха.
Първата опция за гол пристигна в 13-ата минута, само че ударът на Олександър Зубков мина вляво от вратата. Продължиха офанзивите на домакините, като с пропуски се отличиха Токмак след пас на Зубков и неакуратен изстрел на Лаша Двали след корнер.

Второто полувреме стартира с две офанзивни смени в състава на Серхий Ребров. Играта тотално се придвижи в полето на гостите от Кишварда, като Варга пропусна в 54-ата минута, а след още пет Франк Боли и Леандро се разминаха с гола.

В последните 10 минути Леандро имаше две благоприятни условия, от които едната съумя да я оползотвори и да обезпечи три точки за отбора си.

Лудогорец гостува в Будапеща идния четвъртък от 19:55 часа. Това ще бъде трети дуел тази есен сред двата отбора, откакто Фради отстраниха българските първенци в Шампионската лига, само че в последна сметка те също не стигнаха там.

Състав на Ференцварош: Денеш Дибус, Дердьо Ловренчич, Миха Блажич, Лаша Двали (73- Фримпонг), Марсел Хайстер, Давид Шигер (46- Роланд Варга), Игор Харатин, Олександър Зубков, Михал Скварка (46- Леандро Алмейда), Нгуен Токмак, Франк Боли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР