Следващият Qashqai, следващият X-Trail или може би някой друг нов

...
Следващият Qashqai, следващият X-Trail или може би някой друг нов
Коментари Харесай

Командваме с поглед колата в бъдещето

Следващият Qashqai, идващият X-Trail или може би някой различен нов SUV модел се крие зад студията XMotion SUV, показана от Nissan на ревюто в Детройт. Зрелищният концепт наподобява авангардно и футуристично, само че евентуално демонстрира някои стилистически детайли, които ще участват в бъдещите коли на японската марка.

 Nissan Xmotion Concept (2018)

Дизайнерите са работили самоуверено с обсег при основаването на визията на студийния модел. Предницата е висока и внушителна, а на покрива се намира преносима багажна кутия. Ярко се откроява присъщата за марката V-образна радиаторна решетка и светлините във формата на буквата U. Късите надвеси и необятните арки на огромните 21-инчови колела придават атлетично лъчение на каросерията. Вратите се отварят в срещуположни направления (като в Rolls-Royce), а сред тях липсва нормалната В-колона. Така достъпът до пътническата кабина е оптимално улеснен.

 Nissan Xmotion Concept (2018)

Конфигурацията на местата е 4+2 с по две обособени седалки на три реда. Така автомобилът дава отговор на желанията на доста американски фамилии, защото дава опция за настаняване на четирима възрастни и две деца. Интериорното съоръжение ни придвижва напред в бъдещето.

 Nissan unveils Xmotion concept at 2018 North American International Auto Show

Надлъжно през купето минава подпора от ярък дървен материал, която разделя седалките. Това решение е прекомерно самоуверено, само че при основаването на концептуални коли конструкторите имат право на сходни фриволности.

 Nissan Xmotion Concept (2018)

Кокпитът е напълно лишен от бутони и превключватели. Виждаме дребен правоъгълен волан и голям екран по цялата ширина на таблото. Този огромен екран в действителност се състои от няколко по-малки екрана. Вместо вътрешно огледало е конфигуриран различен екран. Общо седем цифрови монитора са ситуирани в интериора, в това число един и върху огромната централна подпора. Управлението на системите се прави с жестове, с взор и с гласови команди.

 Nissan unveils Xmotion concept at 2018 North American International Auto Show
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР