Следващият президент БФС ще бъде избран днес. Конгресът ще бъде

...
Следващият президент БФС ще бъде избран днес. Конгресът ще бъде
Коментари Харесай

В София започва 8-мия конгрес на БФС

Следващият президент БФС ще бъде определен през днешния ден.

Конгресът ще бъде в зала " София " на хотел Маринела и ще стартира в 10.30 часа. Регистрацията на делегатите започва тази заран в 8 часа.

Общо 547 клуба ще имат право на глас по време на висшия конгрес на футболната централа.

26 от тях са представителите на Пазарджишка област.

20 от нашите конгресмени са още от през вчерашния ден в София, а тази заран за столицата отпътуваха и останалите 6 делегати.

Снощи в балната зала на хотел „ Маринела ” се състоя огромна гала-вечеря с общо 700 индивида, която по традиция предхожда всеки конгрес.  

Както към този момент писахме претендентите за управителния пост във футбола ни са трима - актуалният президент Борислав Михайлов, който влиза като любимец за нов мандат, някогашният футболист и селекционер на националния тим Любослав Пенев, както и експрезидентът на Ченоморец (Бургас) Ивайло Дражев.

Настоящият президент на БФС ще се бори за четвърти следващ мандат. Неговата кандидатура беше издигната от Левски и получи поддръжката на още няколко клуба от Първа лига, измежду които първенецът Лудогорец, Славия и Локомотив (Пловдив). Пазарджишкият Хебър също номинира Михайлов за нов мандат.

Той оглавява централата от 2005 година, когато наследи Иван Славков.

 

Михайлов разгласи, че с помощта на работата на неговия екип българският футбол има мощни позиции в УЕФА и ФИФА, построил е съвременна база и бюджетът на БФС е повишен до 19.1 млн. лв. за 2018 година

За преизбирането на Михайлов се оповестиха множеството членове на сегашния изпълком, измежду които Кирил Домусчиев, Йордан Лечков и Венцислав Стефанов, шефът на съдийската комисия Петър Петров и даже спортният министър Красен Кралев. Михайлов получи поддръжка и от президента на УЕФА Александър Чеферин, който го дефинира като огромен бранител на българските ползи във футбола.

Любослав Пенев е главния претендент на Боби Михайлов за президентския пост. Бившият нападател напусна работата си в испанския Валенсия, с цел да се кандидатира за поста. Той се разгласи за единствената действителна опция на Михайлов.

Пенев изрази желание да промени съществено ръководството на българския футбол, в случай че завоюва изборите. "

През януари той даде конференция, на която показа част от своя екип. В него влязоха някогашният ръководител на управителния съвет на Левски Николай Илиев, някогашният заместник-министър на финансите Любомир Дацов и дългогодишният юрист на ЦСКА Радостин Василев.

Пенев сподели, че главните акценти в неговата стратегия са " бързо реализиране на европейски стандарти " и " премахване на корупцията в българския футбол ".

И даде обещание, че в случай че стане президент на БФС, ще изиска от страната да му обезпечи " добър имот ", който да бъде употребен за градежа на нов съвременен народен стадион.

Бившият селекционер разгласи и десетгодишна стратегия за развиване, която включва още унищожаване на президентите на клубовете от изпълкома, бистрота и издание на финансовите резултати, смяна във формата на шампионата и увеличение на занимаващите се с футбол деца до 150 хиляди.

Бившият президент на Черноморец Ивайло Дражев  е най-екзотичната кандидатура. Той се кандидатира за президент на футболния съюз през 2009 година Тогава обаче не беше позволен до изборите и Михайлов завоюва втория си мандат. Впоследствие Дражев заведе няколко каузи против БФС, само че без триумф.

Той също разгласи, че ще прави съществени промени в българския футбол, в случай че завоюва. Бургазлията желае елитно състезание с най-малко 16 тима и сезон " пролет-есен ", а друга от концепциите му е да се ограничи броят на задграничните футболисти.

Бившият президент на Черноморец се закани да обезпечи по-изгоден за клубовете контракт за телевизионните права. Дори твърди, че към този момент имал предложение за 15 милиона лв.. Той изиска и Националният стадион " Васил Левски " да бъде възложен на БФС от " Национална спортна база " ЕАД.

Дражев упрекна настоящето управление, че е раздало 640 хиляди лв. " предизборно " сред аматьорските клубове. Аз чакам най-малко 150 клуба да ги поддържат. Такава е броя на клубовете, които получиха пари от футболния съюз преди три месеца, предвижда Дражев.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР