„Следващият парламент трябва да бъде сформиран на база на политики.

...
„Следващият парламент трябва да бъде сформиран на база на политики.
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Следващият парламент трябва да бъде сформиран на база на политики

„ Следващият парламент би трябвало да бъде образуван на база на политики ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България " в Пазарджик Драгомир Стойнев. По думите му преди всичко идващото Народно заседание би трябвало да актуализира настоящия бюджет. Като една от аргументите за това социалистът уточни, че 420 млн. лева, които са били за българския бизнес от Плана за възобновяване, ги няма.

Следваща крачка по думите му би трябвало да е приемане на бюджета за идната година. Той бе безапелационен, че би трябвало да има успокоение в хората, с цел да няма тежка зима, да има работещ парламент, да има консенсус за най-належащите ограничения, с цел да се образува парламентарно болшинство, тъй че да се стабилизира стопанската система и хората да усещат сигурност. „ Съгласни ли сте бедните хора да имат по 60 лева помощ от страната за отопление? Съгласни ли сте Данък добавена стойност за енергоносителите да бъде понижено на 9%? Съгласни ли сте да въведем фамилно подоходно облагане? Съгласни ли сте бизнесът да може да подписва дълготрайни контракти, тъй че да има предвидимост? Ако сте съгласни, започваме да преговаряме ", обърна се Стойнев към своите съперници.

Той изясни и че в идващите 7 години България би трябвало да усвои 50 милиарда лева По думите му те са нужни, с цел да тръгне страната ни по един нов път на развиване, за съвременна стопанска система, за цифровизация, съвременно професионално обучение, качествено опазване на здравето и чиста природа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР