Следващият летен сезон също ще бъде труден, успоредно в момента

...
Следващият летен сезон също ще бъде труден, успоредно в момента
Коментари Харесай

Ангелкова: Първите туристи са тук, доста българи са избрали Черноморието

Следващият летен сезон също ще бъде сложен, паралелно сега се водят договарянията и резервациите за 2021 година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA.

" Със сигурност е извънредно празно за този интервал от годината спрямо други години, само че аз преди да дойда във вашето студио, пристигам от морето. От четвъртък сме там, вършим разнообразни срещи. Хубавото е, че от петък, събота, неделя, има много съществено оживление спрямо това, което беше предходната седмица. Има хора и по плажовете, и по заведенията. Има много българи, които са избрали Черноморието. Включително посрещнахме освен първия полет от Амстердам, който дойде в петък, само че през вчерашния ден дойдоха четири полета от Германия в Бургас с над 250 немски туристи. Утре чакаме още четири полета от Германия. Надявам се през тази седмица към този момент да се завърти колелото и плануваните чартърни полети да се осъществят в цялостен размер, с цел да може по този метод към този момент да се забележи по-сериозно оживление. Особено в по-големите ни курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, които главно разчитат на задгранични туристи ", изясни тя.

" Хотелиерите са обезпокоени. Но въпреки това има и доза оптимизъм. Както и аз. Аз също съм позитивно настроена и имам вяра, че ние вършим всичко каквото е належащо. Много е значимо да се демонстрират напъните, които се вършат и да се предлага добър туристически артикул на рационална цена. За мен е извънредно значимо да се демонстрират положителните образци, тъй като те са доста ", сподели министърът.

" Министерството на туризма не образува ценовата политика на представителите на сектора. Затова непрестанно който водим тези диалози молим да се предлага добър, първокласен артикул на цена, която да притегли туристите. Защото за нас е доста значимо този сезон да успеем да удържим. Следващият също ще бъде сложен, с цел да може да се възвърне това, което туризмът загуби и последствията от ковид е належащо време. Това време няма да завърши след края на това лято. А ще продължи и паралелно сега се водят също договарянията и резервациите за 2021 година ", акцентира Ангелкова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР