Следващият европарламент, в който се очаква да има повече поддръжници

...
Следващият европарламент, в който се очаква да има повече поддръжници
Коментари Харесай

Джамбазки: Нинова се опитва да се качи на чужд кораб

Следващият европарламент, в който се чака да има повече поддръжници на концепцията за Европа на нациите, ще бъде по-консолидиран, тъй като здравомислещите хора ще са повече. В същото време обаче няма по какъв начин националистическите групи в европарламента да се обединят в една. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е част от национал-консервативната вълна в Европа. Тя просто поддържа една илюзия. Това сподели в изявление за Mediapool сегашния евродепутат и претендент за втори мандат от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Г-н Джамбазки, в случай че човек ви слуша, остава с усещане, че най-големите душмани на България са ромите и мигрантите у нас и Макрон - в Европа. Това са комфортни дела за нахъсване на електората, само че в последна сметка по какъв начин ще оказват помощ те за решение на главните проблеми за българските жители – по-добър стандарт на живот, по-добро опазване на здравето и обучение?

Ако не греша, отиваме на европейски избори и би трябвало да приказваме за европейски въпроси, които засягат България. Здравеопазването е голям проблем, който ние сме си забъркали. Но би трябвало да си го решим ние в страната. Това са въпроси към министъра на опазването на здравето, към Народното събрание. Образованието също е голям проблем. Отглеждаме нежизнеспособни генерации. Това е реалност. Обаче това още веднъж не е европейски въпрос и не е въпрос за евроизбори.

Докато миграцията е европейски въпрос. И за пръв път има съвпадане сред българския интерес и вниманието на хората върху европейския подобен. Това ясно ни демонстрира, че би трябвало да се отърсим от този угодничав нрав, тъй като отпреди 89-та година в българската политическа класа - доста безгръбначна, доста мекотелна, има този комплекс постоянно да се преценяват с началниците и да си намират шеф. Без значение от коя политическа мощ претендират да са, множеството български ръководещи са си намерили някакъв шеф, който носи отговорността и те да се преценяват.

Преди звънеше аленият телефон от Москва, петолъчка се споделяше, апропо. Сега не знам по какъв начин се споделя от Брюксел, само че отново по този начин – звъни се по телефона и се тича: " Началникът сподели това, началника сподели това ". Началникът обаче са гласоподавателите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР