Следващия път, преди да си купите дънки, вземете чифт, който

...
Следващия път, преди да си купите дънки, вземете чифт, който
Коментари Харесай

Това е любимата дреха на толкова много българки, но се оказва пагубна за здравето!

Следващия път, преди да си купите дънки, вземете чифт, който е най-удобен за вас, а не просто тъй като е съвременен.

Винаги проверявайте дънките преди покупка като се наведете и клекнете, с цел да ревизирате равнището на комфорт. Панталонът следва да обезпечи еластичност при придвижването на краката ви, изключително на бедрата и задните елементи.

Никога не се опитвайте да се поберете в облекла с дребни размери. Това може да свърши с увреждане на тялото ви.

Има големи дефекти, скрити в дънките с ниска талия. Те може да акцентират вашата фигура и може да са съвременни, само че дълготрайните последствия са опустошителни, написа Блиц.

Лекарите предизвестяват, какъв брой е нездравословно носенето на тясна дреха за всички нас.

При 35-годишната жена фактически е открито, че страда от “синдрома на тесните панталони ”. Тя постоянно се оплаквала от болки в краката. Когато отишла на доктор са установени тежък вътрешен кръвоизлив и оток в мускулите на краката. В болничното заведение, лекарите е трябвало да отрежат панталоните, с цел да я съблекат. Тази контузия се лекува в продължение на няколко седмици.

Наблюдават се от ден на ден случаи на коремен дискомфорт, отичане и киселини в стомаха заради носенето на стегнати и прилепнали по тялото облекла, споделя американският интернист доктор Октавио Беса

От бедрата до бъбреците.

Някои медицински отчети също по този начин демонстрират, че дамите имат извънредно високи равнища на ензима креатин киназа в тялото си, което е сигнал за увреждане на мускулите и в случай че не се лекува, в дълготраен проект може да повлияе и на бъбреците.

Нашето тяло е скъпо и ние би трябвало да го одобряваме такова, какъвто е.

Обичайте тялото си.

fakto.bg

 

И още: 
1.Тесните облекла стопират циркулирането на кръвта
 

Това е извънредно значима функционалност изключително за долните крака, тъй като защищава глезените ви от оттичане.

Неправилното обикаляне на кръвта в тялото е рискова за здравето, тъй като може да  докара до възприятие на отмалялост и изнемощялост . Когато облеклата ви са компактно прилепнали към краката или бедрата ви,  сърцето ви работи по-усилено, с цел да компенсира нарушеното кръвообращение.
2.Насърчава появяването на разширени вени
Това е извънредно постоянно проблем измежду дамите. Хормонът прогестерон е повода за разширените вени.

Когато облеклата ви са прекомерно тесни,  кръвообращението ви е нарушено и това може да утежни положението на вените ви .

Според направено  изследване  31% от дамите имат  разширени вени . Състоянието им  може да се утежни от използването на контрацептиви, носенето на тесни панталони и стоенето в изправено състояние дълго време.
3.Ускорява развиването на целулита
 

Това е различен огромен проблем измежду дамите.

В реалност тесните облекла не водят до целулит, само че форсират появяването му. Причината се крие в това, че  те нарушават кръвообращението и предизвикват образуването на мастни депа по бедрата.
4.Не ви разрешават да “дишате ”
Натискът върху белите дробове и трахеята, упражняван от тесните облекла, може да ви попречи да дишате обикновено.

Когато обмяната на газове в региона на гърдите  не се прави вярно,  може да форсира окислението на клетките ви. А това от своя страна води до прибързано стареене.

Ако не се прави вярно, така наречен „ плитко “ дишане не доставя мозъка с задоволително количество О2. Това може да докара до  стрес и загуба на централизация.

Така че тесните облекла не спомагат отпущането и отмората – тъкмо противоположното.
5.Водят до болежка в гърба
 

Може би си мислите, че едното няма връзка с другото, само че е задоволително да извършите един бърз тест и ще се уверите, че тесните облекла са  една от аргументите за болежка в лумбалната област и в таза.

Носенето на облекла ограничаващи придвижванията ви, ви кара да употребявате повече избрани мускули, като в същото време гръбначния ви дирек също страда от пренатоварване.

Бедрата ви са притиснати и мъчно поемат тежестта на тялото ви, която обикновено поемат без проблем.  Ако ръцете и краката ви не могат да се движат свободно, в края на деня ще чувствате тежест с болки и  изтръпвания .
6.Забавят храносмилането
Когато панталонът или коланът ви са прекомерно стегнати,  не разрешават на стомаха ви да се разшири по време на ястие и по-късно.

Стомахът се уголемява по време на процеса на храносмилане заради нужните киселини.

Поради тази причина тесните дрехи  забавят храносмилането, водят до увеличение на киселинността и поява на рефлукс . Освен това могат да причинят поява на  запек, болежка в чревния тракт и отичане на стомаха .
7.Улеснява развиването на вагиналните инфекции
Носенето на тесни облекла покачва температурата и влажността. В гениталната област това  води до появяването на гъбички и бактерии. В резултат се появяват неприятна миризма и проблеми като  гъбични инфекции .

При мъжете тесните облекла и панталони  могат да се отразят върху количеството и качеството на спермата и да причинят болежка и напрежение в тестисите.
8.Поява на кожни проблеми
 

Кожата ви също може да страда, тъй като не съумява да “диша. ”

Много неща могат да се появят, в случай че панталонът или полата ви са тесни и ушити от материя,която не разрешава дишане.  Това може да докара до зачервяване, сърбеж и даже до враснали косми по краката  (защото космите не могат да порастват нормално).
9.Засилват изпотяването
И най-после,  неприятната миризма на подмишниците, ходилата и в гениталната област може да се дължи на стегнатите облекла.

Дрехите направени от материи като найлон и ликра са още по-неприятни, тъй като се трансформират в  плодородна среда за насърчаване на всички типове бактерии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР