Следващия път, когато приготвяте яйца, не хвърляйте черупките. Те могат

...
Следващия път, когато приготвяте яйца, не хвърляйте черупките. Те могат
Коментари Харесай

10 изненадващи приложения на черупките от яйца

Следващия път, когато приготвяте яйца, не хвърляйте черупките. Те могат да имат дузина приложения, които да са ви от изгода.

1. Ексфолиант за лице
Знаете ли, че дребните късчета в ексфолиантите са в действителност микропластмаса? Ето за какво някои компании търсят други решения като смлени костилки от кайции да вземем за пример или различен тип черупки. А в домашни условия елементарно може да си извършите ексфолиант като стриете в хаванче яйчени черупки и ги добавите към ежедневния си гел за разчистване на разположение, да вземем за пример.

2. Превръзка за рани
Тънката мембрана под черупката в действителност е отлично средство за налаге върху рани и охлузвания. Това е естествена превръзка, която оказва помощ за прекъсване на кървенето и укрепване на раната.

 Добави изложение

3. Предпазване от охлюви в градината
Ако имате такива вредители в градината, които постоянно изяждат растенията ви, насипете малко счупени черупки от яйца към стеблото на растенията, тъй че да попречите на достъпа до тях. Все отново охлювите са мекотели и не им подхожда доста да се движат по абразивни повърхности.

4. Обогатяване на почвата
Яйчените черупки са с необикновено високо наличие на калций, който е от изгода за растенията. Ето за какво може да разбъркате почвата със смлени яйчени черупки. Така ще ги подхраните и ще помогнете за укрепването на стеблата им, с цел да не ключват. Това е изключително потребно за доматите, краставиците, патладжаните, чушките и други растенияя градината, които постоянно клюмват под тежестта на плодовете си.

 Добави изложение

5. Подобряване усета на кафето
Ако добавите ситно смлени яйчени черупки към смляното кафе, получената чаша ароматна напитка ще бъде не толкоз горчива или пък кисела. Ако не си падате по тези натрапчиви усети и желаете по-мек усет, яйчените черупки са вашето решение.

6. Съд за разсад
Черупките от яйца могат да бъдат идеални за разсади. Просто ги сложете назад в картонената им кутия, напълнете ги с почва и сложете във всяка черупка семена.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР