Следващия месец ще се проведе изслушването за екстрадиция на Джулиан

...
Следващия месец ще се проведе изслушването за екстрадиция на Джулиан
Коментари Харесай

Следващия месец изслушват Асандж за екстрадиция в САЩ

Следващия месец щ е се организира чуването за екстрадиция на Джулиан Асанж, с цел да се дефинира дали създателят на Wikileaks може да бъде трансфериран в Съединените щати, с цел да бъде измамен под съд по разнообразни обвинявания.

Адвокатите му обявиха в четвъртък, че ще упорстват, че той не може да бъде екстрадиран, защото контракт сред двете страни не разрешава екстрадиция за политически закононарушения.

48-годишният Асанж е изправен пред 18 обвинявания в Съединени американски щати, в това число скрит план за хакване на държавни компютри и нарушение на закона за шпионаж.

Може да прекара десетилетия в пандиза, в случай че бъде наказан.
 Договор сред Съединени американски щати и Англия забранявал екстрадицията на Асандж
Договор сред Съединени американски щати и Англия забранявал екстрадицията на Асандж

Изслушването в съда за екстрадицията е планувано за февруари 2020

Пълното чуване би трябвало да стартира на 24 февруари , като могат да извикат до 21 очевидци, които да дадат показания.

Основателят на WikiLeaks не извърши паричната гаранция, която му беше наложена и се скри в посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година заради опасения, че ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред смъртно наказване за разпространение на документи, свързани с войната в Афганистан, както и за хакерски офанзиви.

През май шведската прокуратура разгласи, че възобновява следствието против австралиеца по обвинявания за обезчестяване, малко повече от месец откакто той беше лишен от политическо леговище от Еквадор и задържан в еквадорското посолство в английската столица, където живя към 7 години. През предишния месец шведската прокуратура разгласи, че приключва следствието за обезчестяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР