Следващия месец се исторически рекорд на терминала за втечнен природен

...
Следващия месец се исторически рекорд на терминала за втечнен природен
Коментари Харесай

Гърция очаква рекорд на терминала за втечнен газ Ревитуса. Голяма част ще отива за България

Следващия месец се исторически връх на терминала за полутечен природен газ на гръцкото островче Ревитуса, наоколо до столицата Атина, написа в. " Катимерини ".

30% от целия потенциал на предстоящите доставки са за България спроед изчисленията на изданието, базирайки се на оператора на терминала. По-малки количества са предопределени за румънския пазар.

През юни на всеки два дни ще идват танкерите с полутечен природен газ. Предвидените танкери към този момент са 14, като преди този момент са били планувани 7.

Увеличеният трафик на терминала за полутечен газ в Ревитуса ще продължи и през идващите месеци, отбелязва гръцкото издание. Причината - чака се да нарасне вътрешното търсене в Гърция, а износът за България ще продължи.

До юли би трябвало да бъде прибавен още един плаващ контейнер за предпазване в Ревитуса, който ще усили потенциала на терминала със 150 хиляди кубични метра полутечен природен газ. Този ход е нужен по отнощение на енергийната сигурност на Гърция при положение на цялостно спиране на доставките на съветски газ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР