Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия, предположи бившият

...
Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия, предположи бившият
Коментари Харесай

Бивш грузински президент: Русия се прицели в Швеция и Финландия

Следващите цели на Русия са Швеция и Финландия, допусна някогашният грузински президент Михаил Саакашвили в публикация за Форин полиси.

Според създателя на просторен материал Кремъл към този момент се е прицелил в двете скандинавски страни. "Причините са две. Първата: нито една от двете страни не е членка на НАТО. Това автоматизирано развързва ръцете на Владимир Путин ", продължи политикът, който бе отпред на кавказка република от 2005 до 2013 година Той напомни, че съгласно член 5 от контракта на Организацията на Северноатлантическия контракт нападението против една членка на Пакта се счита за акт на експанзия против всички останали страни във военния съюз.

Втората причина по думите на Саакашвили е желанието на Русия за определяне на надзор над морските пътища в Арктика, най-много тези, които свързват Америка и Азия. Според ексуправителя на украинската черноморска Одеска област (2015-2016 г.) Москва неотдавна одобри нов закон. "На всеки кораб, който влезе в акваторията на страната, би трябвало да има представител на Русия. Нарушителите могат да бъдат отведени в най-близкото пристанище, арестувани или при изключителни обстановки – потопени ", продължи той.

Според създателя Путин има по-амбициозни проекти от 2008 година (войната сред Москва и Тбилиси и основаването на приетите единствено от Русия, Венецуела и Никарагуа "държави " Южна Осетия и Абхазия) и 2014 година (руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим и началото на придвижването за отцепването на региони от Източна Украйна от властта на Киев). "Сега съветският президент има нови стратегически цели, които "прехвърлиха " границите на някогашния Съветски съюз ", уточни още той.

Саакашвили добави, че съветският президент желае да отклони вниманието на съгражданите си от икономическите и обществените проблеми. "Заради това Путин е подготвен да предприеме нови нападателни дейности против други страни ", написа още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР