Следващите седмици значително ще се увеличи темпът на ваксинация заради

...
Следващите седмици значително ще се увеличи темпът на ваксинация заради
Коментари Харесай

Здравните власти обещават, че темпът на ваксинация ще се увеличи в следващите седмици

Следващите седмици доста ще се усили темпът на имунизация поради предстоящите доставки на ваксини против от разнообразни производители. Това сподели на брифинг в Министерски съвет шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов . Той напомни, че до края на юни в България се чакат 5.5 млн. дози.
" Потвърждава се информацията, че се чака идващите седмици да има смяна в изискванията на предпазване на имунизацията на Pfizer, което ще бъде облекчение за имунизационните пунктове и персоналните лекари ", уточни още Кирилов.
Няма актуализация на информацията по отношение на предходната седмица за съветската ваксина от страна на Европейската организация по медикаментите, добави Кирилов. По думите му се чака през май да бъде осъществена ревизия на място, в Русия.
По думите му през второто тримесечие у нас се чака да дойдат 5,5 млн. ваксини против COVID-19. Най-много ще бъдат от препарата на Pfizer – 3,5 млн., следвани от имунизацията на AstraZeneca с 1 млн., 550 хиляди от Janssen и 420 хиляди от имунизацията на Moderna.
" 140 хиляди дози от имунизацията на Pfizer ще дойдат у нас идната седмица. Доставките с препарата на Moderna започват всяка седмица, количествата ще са по 36 хиляди дози. По 41 хиляди дози ще са доставките през последните две седмици на юни месец ", заяви още Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР