Следващите седмици ще са от също толкова критично значение, както

...
Следващите седмици ще са от също толкова критично значение, както
Коментари Харесай

Зеленски очаква още по-мащабни руски атаки в Източна Украйна

Следващите седмици ще са от също толкоз сериозно значение, както и тези от началото на войната, означи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание, представено от Асошиейтед прес.

" Руските войски ще подхващат още по-мащабни интервенции в източната част на нашата страна ", предизвести президентът, който упрекна Москва в опит да избегне отговорността за военни закононарушения. " Ще пристигна денят, когато ще би трябвало да признаят всичко. Да одобряват истината ", съобщи той.

" Когато хората нямат смелостта да признаят грешките си, да се извинят, да се приспособяват към действителността и да си вземат поука, те се трансформират в чудовища ", предизвести Зеленски. " И когато светът го подценява, чудовищата вземат решение, че светът е този, който би трябвало да се приспособява към тях ", добави той. " Украйна ще спре всичко това ", даде обещание той.

Зеленски прикани още веднъж западните страни, в това число Германия, да дават повече помощ на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че въпросникът, който тя самата връчи на Зеленски по време на визитата си в Киев е значима стъпка напред, съобщи от Асошиейтед прес.

Фон дер Лайен сподели пред Си Ен Ен, че отговорите на въпросника ще ѝ разрешат да реши дали да предложи страната като кандидатка за присъединение към Европейския съюз.

Процесът нормално лишава години, само че Фон дер Лайен съобщи, че кандидатурата на Украйна ще бъде прегледана в границите на седмици. Тя изрази убеденост, че украинците " принадлежат към нашето европейско семейство ".

" Вчера някой ми сподели: " Знаете ли, когато нашите бойци умират, желая да знаят, че децата им ще бъдат свободни и част от Европейския съюз ", добави Фон дер Лайен. " Те са в изключителна обстановка, в която би трябвало да предприемем изключителни стъпки ".

" За мен е ясно едно: след тази война, когато Украйна се възвръща, когато поддържаме Украйна във възобновяване на страната, това ще бъде придружавано от промени ", акцентира тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР