Следващите разговори за правителство изключват коалиция, то може да бъде

...
Следващите разговори за правителство изключват коалиция, то може да бъде
Коментари Харесай

Габриел предлага експертен кабинет със срок от 1 година

Следващите диалози за държавно управление изключват коалиция, то може да бъде експертно, съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Утре сутринта считам да предложа диалозите да продължат за съставянето на експертно държавно управление със период от една година, на основа на цели, сподели тя на брифинг в централата на ГЕРБ.

По думите на Габриел диалозите за сформиране на държавно управление не престават с всички партии, с изключение на с " Възраждане ".

" Поради разликите, които имаме и те бяха ясно откроени. Оставаме отворени за този разговор. За всички е ясно, че идната стъпка диалози за сформиране на държавно управление ще бъде за формат, който изключва думата коалиция ".

Утре насочваме покана за диалог с Българска социалистическа партия макар разликите с тях, уточни още тя.

По думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, когато Христо Иванов, Румен Радев, Кирил Петков желаят оставката на Иван Гешев не е вмешателство и политически въпрос, а когато Мария Габриел желае да прави промяна, е вмешателство. Борисов уточни, че не познава прокурорите, внесли настояването за предварителното освобождение на Иван Гешев като основен прокурор. 

  " И членовете на Военновъздушни сили са българи. Също следят процесите и гледат кое стопира промените. Вярвам, че и Нинова, и аз не ги познаваме. Всеки има право на реакция. Когато се избира самостоятелен регулатор, избираш го и по-късно не можеш да го контролираш. Във всички партии има анти и симпатизанти... Нашата партия е огромна, има крила и друго мислещи хора ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР