Следващите парламентарни, президентски и европейски избори трябва да се проведат

...
Следващите парламентарни, президентски и европейски избори трябва да се проведат
Коментари Харесай

БСП настоява за интелигентно и разумно машинно гласуване

" Следващите парламентарни, президентски и европейски избори би трябвало да се проведат посредством машинно гласоподаване . За да не се озовем още веднъж в 12 без 5 с най-различни причини - " това не е допустимо, би трябвало да се създадат няколко неща от изпълнителната и законодателната власт ".

Tака депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков разяснява по време на дебата при президента Румен Радев концепцията за промени в Изборния развой.
 Румен Радев: Управляващите избягаха от разговора за изборния развой
Румен Радев: Управляващите избягаха от разговора за изборния развой

На срещата отсъстваха управленията на Народното събрание и на Министерски съвет

Той посочи, че би трябвало ясно да се подчертаят какви са отговорностите на Министерския съвет и на ЦИК . Чрез закон би трябвало да се каже коя институция ще се грижи за машините , къде ще се съхраняват и по какъв метод ще бъде обезпечена тяхната сигурност.

По думите на Зарков тематиката се отваря постоянно в навечерието на следващите избор и я натоварва със подозрения .

Времето е в този момент да се приказва във всички форми за изборния развой, тъй като президентската институция не може да следи просто по този начин българските жители да губят доверие от ден на ден от изборния развой, а от време на време и да не вземат участие в него, подчертава Зарков.

Той уточни, че огромният брой недействителни бюлетини на последните избори посочили, че машинното гласоподаване е належащо . Въвеждането на машинно гласоподаване, направено интелигентно, рационално и в ред, а не в безпорядък ще докара до почтени избори, сподели в умозаключение Крум Зарков. Той даде обещание градивна работа по въпроса за машинното гласоподаване, за което се изисква единствено почтеност и успокоение.

От своя страна Филип Попов съобщи, че полемиката при президента е навременна, потребна и народните представители на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи щели да създадат нужното за доусъвършенстване на Изборния кодекс. Топката остава в полето на изпълнителната власт, които следва да свършат своята работа и да изпълнят закона, добави Попов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР