Следващите Олимпийски игри ще са спектакъл на модерните технологии, пише

...
Следващите Олимпийски игри ще са спектакъл на модерните технологии, пише
Коментари Харесай

Следващите Олимпийски игри ще са спектакъл на модерните технологии

Следващите Олимпийски игри ще са театър на модерните технологии, написа Profit.bg.

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи чисто ново партньорство с софтуерната компания, което ще продължи до 2024 година. Тя ще обезпечи за осъществяване на игрите дронове, устройства за виртуална действителност, изкуствен интелект и 360-градусови видео платформи за снимане на всички събитията по време на олимпиадата.

Спонсорският контракт влиза в действие от Зимните олимпийски игри в Южна Корея през 2018 година. Новината идва по-малко от седмица откакто МОК и веригата за бързо хранене McDonald’s оповестиха, че приключват партньорството си след цели 4 десетилетия взаимна работа. McDonald’s бе спонсор на Олимпийските игри от 1968 година насам.

Използването на високи технологии по време на олимпиада не е нищо ново. Този път обаче те ще играят много по-голяма роля в отразяването на игрите. Така да вземем за пример, по думите на Intel, феновете, наблюдаващи игрите от вкъщи си, ще могат да изберат позиция за обещано съревнование, по този начин като че ли седят на първи ред, с помощта на виртуалната действителност и 360-градусовото видео. Дроновете също ще намерят доста по-сериозно място на игрите. Intel към този момент не разкрива детайлности по отношение на тяхното приложение, само че открехват вратата, че дроновете ще бъдат употребявани за основаването на „ изображения в небето ”, най-вероятно по време на откриващата гала, написа CNN.

Дронове на Intel бяха употребявани по време на шоуто на Лейди Гага на полувремето на Супер Боул (финалът на лигата по американски футбол в Съединени американски щати – бел. ред.) през тази година. „ Дроновете са идеални за светлинни представления, снимане под разнообразни ъгли и пренасяне на нещо леко от точка А до точка Б ”, изяснява основният шеф тактика на Intel Айша Евънс. По думите й технологията на Intel също ще бъде в услуга на спортистите и треньорите. Така да вземем за пример треньорите ще могат да употребяват виртуална действителност за подробен разбор от разнообразни ъгли на представянето на състезателите.

Новият спонсорски контракт с МОК е следващият ход на софтуерната компания за нахлуване надълбоко в света на спорта. Компанията към този момент разгласи 3-годишен контракт с MLB (бейзболната лига на САЩ), където ще бъде употребена платформата True VR за лъчение онлайн на мачове, както и за проявление на повторения при поискване от страна на феновете.

Intel има партньорство и с NFL (лигата по американски футбол на САЩ). По време на финалната среща през тази година, с помощта на технологията си за 360-градусово снимане, феновете имаха опцията да следят срещата надали не от гледната точка на всеки един състезател на игрището.

Ходът на МОК за партньорство с Intel е част от напъните за привличане на по-младата публика. 

„ Средната възраст на обичайна телевизионна публика продължава да нараства. Младите хора използват посредством разнообразни платформи и по разнообразни способи ”, споделя Тимо Луме, ръководещ шеф по въпросите на телевизионното лъчение към МОК.

„ Знаем, че тези технологии ще ангажират по-млада демография ”, прибавя той.

Технологиите по този начин или другояче към този момент имат своето място на Олимпийските игри. През последните години, фотографите разполагаха с трийзмерни камери и подводни роботи, с помощта на които феновете по света станаха очевидци на неповторими фрагменти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР