Следващите месеци очакваме, че индексите на заболяемост ще намалеят. Починалите

...
Следващите месеци очакваме, че индексите на заболяемост ще намалеят. Починалите
Коментари Харесай

Епидемиолог: Починалите ще намалеят до седмица заради взетите мерки

 " Следващите месеци чакаме, че показателите на заболяемост ще намалеят. Починалите също би трябвало да намалеят до седмица поради взетите ограничения. Ваксинацията ще даде един нов стадий в развиването на тази пандемия. Трябва да отбележа, че биотехнологичните компании направиха нещо необикновено. За 6 месеца се направи извънреден пробив по отношение на имунизациите. Това нормално се е предписание за години “. Това съобщи в ефира на " Здравей, България “ проф. доктор Йорданка Стоилова от катедра " Епидемиология и медицина на бедствените обстановки “, МУ-Пловдив.

Проф. Стоилова изрази убеденост, че с новите ограничения и с идващите ваксини има мотив за оптимизъм за развиването на пандемията. Тя сподели, че ще избра имунизацията на Pfizer/BioNTech.

" Заболяванията са унищожени с помощта на имунизациите ", сподели и Николова, която добави, че по всяка възможност ще избере имунизацията на Moderna, тъй като ще пристигна първа в България. 

Специалистът прибавя, че тези компании имат огромен опит в основаването на ваксини, а самите ваксини пък са най-сигурното средство за преодоляване на пандемията. Важно било обаче какъв % от популацията ще се имунизира.

Що се отнася до антиваксърските настроения, професорката ги отвърна с историческа информация за това, по какъв начин посредством имунизацията са били премахнати страшни болести.

" Във всичките тези години, исторически в случай че погледнем, имунизациите са повлияни на такива инфекциозни болести, че те са премахнати или отстранени - не се диагностицират, макар, че циркулират. Става дума за доста съществени болести ", изясни тя.

Говорейки за опцията за появяването на нова пандемия след тази от к-19, професор Стоилова сподели, че няма екологичен вакуум. Като образец тя уточни ликвидирането на вариолата, като на идната година се е появил СПИН-а.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР