Следващите месеци, между избора на нов главен прокурор и встъпването

...
Следващите месеци, между избора на нов главен прокурор и встъпването
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Сега е моментът да бъде поставен въпросът за отговорността на главния прокурор

Следващите месеци, сред избора на нов основен прокурор и встъпването му в служба, е подобаващият миг за спор за законодателни промени във връзка с отговорността на обвинител номер 1, счита доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.
„ Трябва да се отвори дебатът за това по какъв начин, по какъв метод носи отговорност един от тримата огромни “, сподели тя в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ Десет години има старания да се направи нещо, 2006-а са създали – трансформирали са конституцията, само че след това Върховният касационен съд сезира Конституционния съд и афишират за противоконституционни промени в конституцията, при които народните представители са можели да предложат на президента да в профил основния прокурор. И от този момент има диалози, планове, само че нищо не се случва “, уточни доцент Киселова.

Тя изрази мнение дали би трябвало Висш съдебен съвет да дебатира върху претекстовете на президента или би трябвало единствено да се гласоподава на съвещанието в четвъртък. „ В Закона за правосъдната власт е планувано да се разиска връщането на кандидатурата от страна на президента и в този смисъл първа точка - в действителност зад нея се крие да се разиска дали да се премине към наново гласоподаване, или да се открие нова процедура. Поради това, че те са планували да се прегласува се допуска какви са желанията на оня, който е подготвил дневния ред “, разяснява доцент Киселова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР