Следващите международни преговори за климата ще се проведат през ноември

...
Следващите международни преговори за климата ще се проведат през ноември
Коментари Харесай

За пръв път от 15 години без конференция за климата

Следващите интернационалните договаряния за климата ще се проведат през ноември 2021 година, съобщи организационният комитет на Конференцията на Организация на обединените нации за изменение на климата COP26, представен от БГНЕС. 

" Бюрото на конференцията от страните по Рамковата спогодба на Организацията на обединените народи за изменение на климата, дружно с Обединеното кралство и неговите италиански сътрудници, договориха през днешния ден нови дати за COP26 - тя ще се организира от 1 до 12 ноември 2021 година в Глазгоу ", се споделя в известието, като се прецизира, че първоначално договарянията бяха планувани за ноември 2020 г. 

" Първоначално бе планувано договарянията за климата да се организират на всеки две години, само че през годините след 2000-та казусът с климата стана толкоз изострен, че договарянията започнаха да се организират всяка година. Това отсрочване е неповторим случай и е обвързван с неповторима обстановка. За първи път от 15 години се случва такова нещо. Това, несъмнено, е неприятно, тъй като планове, които биха могли да започват, в това число и в Русия, няма да стартират ", съобщи Алексей Кокорин, програмен началник на Световния фонд за дивата природа (WWF) на Русия. 

Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (UNFCCC) включва договорености за използването на Парижкото съглашение. То има за цел да предотврати до края на века повишение на температурата с над 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалния интервал (средата на 19 век). Както следва от научните отчети, в този момент тази задача е непостижима: даже актуалните отговорности да бъдат изпълнени напълно, това значи стопляне от 3 до 4 градуса спрямо прединдустриалния интервал, което заплашва с по-нататъшно размразяване на ледници, наводнение на редица островни страни, рискови метеорологични събития и други Изчезването на редица биологични типове, разпространяването на заболявания и намаляването на ресурсите на подземните води ще издигнат въпроса за продоволствената сигурност. Тази цел ще изисква понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година с към една трета. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР