Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на

...
Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на
Коментари Харесай

Иво Христов: Ако на тези избори БСП не победи, едва ли ще има следващи

" Следващите избори ще се трансфорат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ ". Това предсказа Иво Христов за хипотезата, в която Българска социалистическа партия изгуби европейските избори, в студиото на " Сутрешен блок ". Четвъртият в листата на социалистите добави, че в годините преди 1989 също е имало две партии и публични организации, само че това не значи, че е съществувал либерален избор.

Христов отхвърли спекулациите, че е " топлата връзка " сред Дондуков 2 и Позитано 20. Той увери, че връзките му с президента Радев са положителни и го разказа като " ценностна съпротива " на сегашната власт:
" Ако имаше (предателство по отношение на Румен Радев от страна на Христов - б.р.), надали щях да бъда назначен за ръководител на стратегическия съвет на президента " и добави, че няма желание да се отмята от уговорките си към него.
Иво Христов изясни решението си да се завърне в листата на Българска социалистическа партия, откакто напусна партията преди години, с наличието на два " мастодонта " на политическата сцена - ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
" ГЕРБ се трансформира в партия-държава, с чиято защита се назначават служители, чиновници в общински администрации и на практика се вземат решение всички въпроси в страната. И Българска социалистическа партия, която единствена е в позицията да промени това статукво ", разяснява той.
Христов счита, че пренареждането на листата на партията от Националния съвет и включването на ръководителя на ПЕС Сергей Станишев значи, че " партийната народна власт в Българска социалистическа партия действа ".

Относно абсурда с жилищата, съгласно претендента за евродепутат на Българска социалистическа партия понятието " политическа отговорност в ГЕРБ е безусловно размито " и като мотив за това той посочи неподаването на оставка от страна на Боил Банов.
" В България учредения за отвращение имаме по няколко пъти на ден. Политически кавги имаме най-малко един път седмично ", разяснява още Банов.
Той добави, че не може да планува резултати от идващите избори, тъй като недоволните се притесняват да не бъдат още веднъж излъгани, както съгласно него се е случило след митингите през 2013 година.

Целия диалог с Иво Христов гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР