Следващите два дни са изключително важни за бъдещето на ЦСКА-София.

...
Следващите два дни са изключително важни за бъдещето на ЦСКА-София.
Коментари Харесай

Утре се решава бъдещето на ЦСКА-София в Европа

Следващите два дни са извънредно значими за бъдещето на ЦСКА-София. В тях Арбитражният съд в Лозана ще гледа двете каузи на отбора против УЕФА, след което ще вземе дефинитивно решение дали българският тим ще може да играе в европейските клубни шампионати през сезон 2018/19.

Едното дело е зараради недопускането на ЦСКА-София до присъединяване в Лига Европа през сезон 2017/18, а другото е за дейностите преди жребия, когато " алените " първо не попадаха в листата с участниците, след което бяха включени, само че УЕФА още веднъж ги извади малко преди да бъдат изтеглени противниците за първия прелиминарен кръг на ЛЕ. Българският клуб упорства и за обезщетение от УЕФА.

Евентуално решение се чака в къси периоди след двете съвещания.

Основният аргумент на управлението на ЦСКА-София е, че в действителност те са Литекс, само че със заменено име, седалище и цветове на екипите, а тези ходове са подбудени от „ маркетингова стратегия”.

От БФС поддържаха алените, обявявайки, че и за тях това е Литекс, само че със заменено име, заради което им даде лиценз, въпреки че УЕФА им предложи да не го вършат.

Европейската централа, базирайки се на техните правила, не одобри този аргумент и третира ЦСКА-София като нов клуб. Именно заради тази причина не позволи отбора до евротурнирите за период от 3 години. Това не се води наказване, а е съблюдаване на разпоредбите на УЕФА и БФС, които гласят, че нов клуб би трябвало да започва от най-ниското равнище на футбола и служебни прескачания на групи са неразрешени. За България това е „ А” или „ Б” Областна група.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР