Следващите черно-бели фотографии документират живота в Ню Йорк по време

...
Следващите черно-бели фотографии документират живота в Ню Йорк по време
Коментари Харесай

Отчаяние и надежда ~ Ню Йорк по време на Голямата депресия

Следващите черно-бели фотографии документират живота в Ню Йорк по време на Голямата меланхолия и Втората международна война. Унгарският фотограф John Albok (1894–1982), емигрирал в Съединени американски щати, е създателят на тези делнични житейски подиуми, в които вярата се бори с отчаянието.

През 1921 година Джон отваря шивашки магазин на Медисън Авеню, сред 96-та и 97-ма улица, което употребява по едно и също време и като фотоателие. В продължение на десетилетия, Албок разчита на своя уред, с цел да запечата минаващите около магазина му хора и атмосферата по време на една от най-големите стопански рецесии познати на света. За своите фотоси, той споделя: „ Аз снимах доста небогати души и ориси, пробвайки се да слага във фокус най-ценното, което имат – тяхното достолепие. Нищо друго не беше им останало. ”

Фотографът отпечатва своите фотоси и  ги подрежда в шивашкото си магазинче. От играещите деца, до потъналите в обезсърчение и бездънен сън нюйоркчани, Джон снима и искрицата вяра, прокраднала се в прегръдките, плахите усмивки, гордия дух и изкуството, за което някои са намирали време.

Снимки: vintag.es

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР