Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на

...
Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов“: Трябва затягане на мерките, но не затваряне на градовете

Следващите 15 дни се чака съществено нарастване на случаите на ковид. Това съобщи пред шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов,

По думите му медицинските експерти се приготвят за по-лошия сюжет със сериозен пик на инфекциите през ноември.

„ Прогнозите, че към 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще доближат до 30 000 случая. Трябва да мислим някакъв нов вид скица. Има избрани региони, в които ще трябват може би по-тежки ограничения. Смятам, че би трябвало да има едно стягане на ограниченията, само че не по оня метод, който беше “, разяснява той.

Според него сюжетът със затваряне по домовете не е сполучлив, като вместо това би трябвало да се повиси контрола. По думите му е допустимо да има райони, където ограниченията ще са по-строги.

 „ Маски на всички места не мисля, че е проблем да се носят, тъй като и сега да влезете в " Пирогов ", ще видите, че всички вървят с маски, даже и пациентите. Това не е нещо извънредно. В целия свят се носят маски и никой не е потърпевш от това “, сподели още той.

В `Пирогов " сега има 30 пациенти с COVID-19, двама са интубираните, останалите са в приблизително тежко положение.

„ В момента легловата база, която имаме, е задоволителна. Беше доста удачно да се направи обособена болница за Коронавирус. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези лечебни заведения. Смятам, че няколко лечебни заведения поемат тежкия удар сега “, изясни проф. Балтов.

По думите му Националният действен щаб би трябвало да се възвърне в най-бързо време, защото през октомври или ноември към този момент може да е късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР