Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия

Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия ...

Новата цел на Мъск: ще плати от джоба си за пречистване на вода в застрашен град.Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия милиардер Илон Мъск е да пречиства вода за битови нужди. Докато се накани да прати подводница в Тайланд, операцията по спасяването на момчетата в пещерата вече премина и сега той явно се нуждае от нова занимавка, която няма нищо общо с това, с което се занимават неговите компании SpaceX и Tesla.
Преди четири години водна криза в град Флинт, щата Мичиган, започна, когато местната ВиК замени като водоизточник езерото Хурон с река Флинт. Неговата по-корозивна вода причинява опасни нива на олово в и без това старите тръби, откъдето се влива в питейната вода на града, отравяйки жителите. Сега, след като се пребориха с официални лица, само за да признаят проблема през 2015 г., много жители все още не вярват на чешмяната вода в града.

Идва ред на Илон Мъск, който не успя да пусне в експлоатация своята подводница, и веднага реагира с ново обещание в Twitter:

„Моля, помислете за това, че ще се ангажирам да финансирам оправянето на водата във всяка къща във Флинт, която има замърсяване с вода над допустимите нива. Не се шегувам“.

Независимо дали мислите, че участието му в големи събития е нещо като евтин PRили нещо друго, няма особено значение стига Флинт всъщност да получи необходимата помощ. Щатското управление на Мичиган наскоро завърши безплатна програма за доставка на бутилирана вода в града, въпреки че някои хора продължават да съобщават, че водата, която получават, е неизползваема. Мъск съобщи, че „повечето къщи във Флинт имат безопасна вода, но те са загубили вяра в резултатите от тестовете на правителството“. Той насърчи жителите да отговарят на неговия пост с резултати от тестове и даде имейл адреса на програмата.

Ще видим как всичко това ще проработи на практика, макар че програмата за подмяна на тръби във Флинт е насрочена чак за 2019 г.

 

kaldata.com

Източник: petel.bg