Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия

...
Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия
Коментари Харесай

Новата цел на Мъск: ще плати от джоба си за пречистване на вода в застрашен град

Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия милиардер Илон Мъск е да пречиства вода за битови потребности. Докато се накани да прати подводница в Тайланд, интервенцията по спасяването на момчетата в пещерата към този момент мина и в този момент той очевидно се нуждае от нова занимавка, която няма нищо общо с това, с което се занимават неговите компании SpaceX и Tesla .
Преди четири години водна рецесия в град Флинт , щата Мичиган, стартира, когато локалната ВиК размени като водоизточник езерото Хурон с река Флинт. Неговата по-корозивна вода предизвиква рискови равнища на олово в така и така старите тръби, откъдето се влива в питейната вода на града, отравяйки жителите. Сега, откакто се пребориха с публични лица, единствено с цел да признаят казуса през 2015 година, доста поданици към момента не имат вяра на чешмяната вода в града.

Идва ред на Илон Мъск, който не съумя да пусне в употреба своята подводница, и незабавно реагира с ново заричане в Twitter:

„Моля, помислете за това, че ще се наемам да финансирам оправянето на водата във всяка къща във Флинт, която има замърсяване с вода над допустимите равнища. Не се шегувам“.

Независимо дали мислите, че присъединяване му в огромни събития е нещо като на ниска цена PR или нещо друго, няма изключително значение стига Флинт в действителност да получи нужната помощ. Щатското ръководство на Мичиган неотдавна приключи безвъзмездна стратегия за доставка на бутилирана вода в града, макар че някои хора не престават да оповестяват, че водата, която получават, е неизползваема. Мъск заяви, че „повечето къщи във Флинт имат безвредна вода, само че те са изгубили религия в резултатите от тестванията на правителството“. Той насърчи жителите да дават отговор на неговия пост с резултати от проби и даде имейл адреса на програмата.

Ще забележим по какъв начин всичко това ще проработи на процедура, въпреки че програмата за замяна на тръби във Флинт е планувана чак за 2019 г.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР